Turto bankas siūlo per 20 objektų neteisėtiems migrantams apgyvendinti

Autorius: 3rr0rhun73r Šaltinis: https://theworldnews.net/lt-ne... 2021-07-08 22:12:00, skaitė 1418, komentavo 7

Turto bankas siūlo per 20 objektų neteisėtiems migrantams apgyvendinti

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti įmonė Turto bankas peržiūrėjo šiuo metu valdomą turtą ir Vidaus reikalų ministerijai (VRM) bei Turto valdymo ir ūkio departamentui (TVŪD) pasiūlė daugiau nei 20 įvairių objektų visoje Lietuvoje, kurie galėtų tikti neteisėtų migrantų priėmimo ir laikino apgyvendinimo centrams įrengti.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, pasiūlyti objektai – buvusių profesinių mokyklų ir jų bendrabučių pastatai Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio regionuose. Visi pasiūlyti objektai didesni nei 1500 kv. m ploto, dažnai turintys kiemus, teritoriją aplink.

„Tai yra laikas, kai turime susitelkti ir operatyviai rasti sprendimus. Kuomet kolegos iš Vidaus reikalų ministerijos kreipėsi pagalbos, nedelsdami peržiūrėjome mūsų valdomo turto portfelį, sudarėme galimai tinkamų objektų sąrašą ir pateikėme VRM įvertinti bei pasirinkti, kas geriausiai tiktų pabėgėlių apgyvendinimo problemai spręsti“, – tvirtina Turto banko valdybos narys bei Valstybinių kompetencijų departamento direktorius Algirdas Stumbrys.

Šiuo metu, kaip pranešama, Turto bankas tęsia konsultacijas su VRM, kurie objektai būtų tinkamiausi priėmimo ir laikino apgyvendinimo centrui įrengti. Taip pat ieškoma sprendimų, kaip, pasirinkus objektus, juos kiek įmanoma operatyviau patikėjimo teise perduoti naudoti TVŪD. Šiuo metu sulaikyti neteisėtai sieną kirtę migrantai yra apgyvendinami Alytaus miesto ir Rajono, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose

 Laikinai neteisėti migrantai būna apgyvendinami ir Pabradėje įkurtame palapinių miestelyje.Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį Druskininkų užkardos teritorijoje baigtas statyti angaras, kuriame galima apgyvendinti apie 70 neteisėtų migrantų. Tokio pat dydžio angarą ketvirtadienį planuojama statyti ir gretimoje Kabelių užkardoje.