Jolanta Blažytė: Kažkas atsitiko?

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-07-09 12:20:00, skaitė 865, komentavo 7

Jolanta Blažytė: Kažkas atsitiko?

„Kažkas atsitiko – mergaitė supyko. Per vidurį kino paliko vaikiną“, - taip kažkada dainavo grupė Antis. „Antis“ tada nepasakė nieko naujo – mergaitės tikrai dažnai pyksta.

Štai neseniai viena Lietuvos scenos dama labai supyko dėl to, kad Maximoje pamatė užrašą „mergaičių žaislai“. Kaip gi čia taip? Jos sūnus žaidžia su lėlėmis, o Maxima, kuri visada apie viską pagalvoja, apie jos sūnų ėmė ir nepagalvojo? Užrašą „mergaičių žaislai“ scenos dama pavadino seksistiniu. Va taip.

OK, Maxima atsiprašė ir tokius „seksistinius“ užrašus būtinai nuims. Tikiuosi nuims ir kitus seksistinius užrašus, tokius, kaip „moteriškos pėdkelnės“. O kaip gi, juk net Seimo nariai vyrai kartais dėvi pėdkelnes. Tai, kad minėtieji užrašai tiesiog tarnauja pirkėjų laiko taupymui, nuo savo reikšmingumo alpstančioms damutėms, žinoma, nerūpi. Įtariu, jei minėtoji dama gyventų JAV, tai būtinai pasinaudotų proga gauti papildomo dėmesio ir pasipiktintų tokiais užrašais, kaip „juoda duona“, „juodi pipirai“, „juodos alyvuogės“ ir pan. Mat tokie užrašai yra rasistiniai. Kaip žinome, JAV po Dž. Floydo mirties žodis „black“ tapo baisesniu už penkias koronos mutacijas.

 Asmeniškai aš bijau ne koronos mutacijų. Bijau vieno labai baisaus Lietuvą užpuolusio viruso, kuris taip ir vadinasi „žmonių kiršinimo“ virusas. Esame sukiršinti dėl visko, atrodo, dėl ko tik būtų įmanoma. Dėl skiepų, dėl vaivorykščių, dėl stambulokonvencijų, dėl pabėgėlių, dėl Baltarusijos... Dabar gi dar beliko pradėti karą dėl prekių pavadinimų... Dar gerai, kad pas mus nėra visokių BLM ir Antifa organizacijų - priešingu atveju Maximoj būtų ne tik nuiminėjamos prekių pavadinimų lentelės, bet ir daužomi langai. Kartais jau net atrodo, kad Lietuvoje ( o ir pasaulyje) atsiranda nauja ir perspektyvi Bullshit‘inė profesija. Tai visuomenės kiršintojo profesija. Neduokdie ji taps viena patraukliausių 21a profesijų ir aptarnaus visus tuos, kuriems labai patinka „skaldyk ir valdyk“ veikimo metodai. Aptarnaus taip, kaip pakelės mergaitė (ups berniukas???) aptarnauja fūrų vairuotojus. Tfu tfu tfu...

O aukščiau minėta kaprizingoji scenos damutė man vėl priminė kažkur girdėtus pasvarstymus apie tai, kad pasaulio žmonių laukia didžiulis egzaminas, kurio pagrindinės užduotys bus trys: nepasiduoti skaldymui, neįklimpti į pigias emocijas ir būti kuriančio, o ne „ besikraustančio iš proto“ pasaulio dalimi.