Rasa Juknevičienė: „Žmonės yra permetami per sieną tarsi minos ar bombos“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rasa... 2021-07-13 13:31:00, skaitė 627, komentavo 4

Rasa Juknevičienė: „Žmonės yra permetami per sieną tarsi minos ar bombos“

Europarlamentarė, landsbergistų partijos (turinčios ryšių su Kubos ir lotynų mafija) narė Rasa Juknevičienė, dar prieš savaitę Aleksandrą Lukašenką išvadinusi žmogėdra, pareiškė, kad jis yra ne tik žmogėdra, kuris valgo žmones, bet ir juos mėto tarsi minas ar bombas pasienyje su Lietuva

„Šiandien vykusiame dviejų EP komitetų neeiliniame posėdyje dėl nelegalios migracijos iš Baltarusijos per Lietuvos sieną sakiau, kad tai – ne paprastas migracijos atvejis, o hibridinė, Kremliaus remiama Lukašenkos ataka ne tik prieš Lietuvą, bet ir prieš visą Europos Sąjungą.

Žmonės yra permetami per sieną tarsi minos ar bombos, siekiant atakuoti kaimyninės valstybės suverenitetą. Mes Lietuvoje šią ataką siejame ne tik su Lukašenkos režimo kerštu už paramą demokratinėms jėgoms, tačiau ir su prasidedančiomis karinėmis Rusijos/Baltarusijos karinėmis pratybomis Zapad 2021.

Jau prieš 2 metus panašių pratybų scenarijuje buvo daug hibridinio karo elementų. Didelė tikimybė, kad šiais metais bus panaudota daug nekonvencinių priemonių. Įskaitant ir dirbtinai išpūstus migrantų srautus, dezinformaciją gyvai ES kalbomis, įvairias proxy struktūras šalių viduje. Migrantai, t.y. gyvi žmonės iš tolimų šalių, naudojami kaip įrankis, kaip priemonė.

Reikia pradėti kalbėti atvirai. Lukašenkos komanda dirba kartu su Kremliumi, kuriant mafijozines nelegalų gabenimo grandines. Jos lyg karinio komplekso sudėtinė dalis gali būti greitai panaudojamos atakoms prieš kaimynines šalis. Pasirodė informacija, kad glaudžiai bendradarbiaujama ir su Irano specialiosiomis tarnybomis.

ES turi iš esmės nagrinėti situaciją, ypatingai saugumo ir gynybos požiūriu. Jei dabar nebus analizės ir greitų sprendimų, ateityje gali būti daug masyvesnės atakos prieš bet kurią ES šalį. Jeigu kalbame apie strateginę saugumo autonomiją, tai čia kaip tik ir yra ta sritis, kur ES turi gebėti numatyti grėsmes ir turėti pajėgumus apsiginti.

Jeigu mums nepavyks, tai bus ženklas Lukašenkos tipo diktatoriams naudoti tokį ginklą dar plačiau ir didesniu mastu.

Posėdyje dalyvavo ir išsamiai situaciją pristatė Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kuri pateikė daug dokumentuotų įrodymų apie tai, kad Lukašenkos režimas organizuoja migrantų atgabenimą iš Turkijos, Irako į Minską, po to atveža juos prie Baltarusijos- Lietuvos sienos,“ – pareiškė Rasa Juknevičienė.

Apie situaciją kalbėjo Europos Komisijos narė Ylva Johansson, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX Vykdomasis direktorius Fabricijus Legeris (Fabrice Leggeri) ir kiti.

P.S. Jeigu Lukašenka valgo žmones, tai jis turėtų juos svaidyti apvalgytus?

BV inf.