Laisvės partija: Paskiepyti gyventojai neturėtų tapti karantino įkaitais

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lais... 2021-07-15 22:43:00, skaitė 530, komentavo 4

Laisvės partija: Paskiepyti gyventojai neturėtų tapti karantino įkaitais

Nuo koronaviruso jau pasiskiepiję gyventojai neturėtų nukentėti, jei augant naujų COVID-19 atvejų skaičiui Lietuva vėl būtų priversta imtis naujų suvaržymų, įsitikinusi Seimo Laisvės partijos frakcija.

Plintant naujoms koronaviruso mutacijoms, Laisvės frakcijos manymu, Lietuva turi siekti, kad apsaugą nuo sunkių viruso komplikacijų turinčių žmonių gyvenimas naujo karantino atveju būtų varžomas kiek įmanoma mažiau.

„Šiandien yra akivaizdu, kad efektyviausias būdas įveikti viruso plitimą yra greitas gyventojų skiepijimas. Manome, kad atsakingai pasielgę ir pasiskiepiję žmonės neturėtų būti laikomi tokiame pačiame karantine, kokį patyrėme praėjusią žiemą ir pavasarį. Kitokiu atveju skiepijimasis praras nemažą dalį prasmės“, – sako Laisvės frakcijos Seime seniūnė Ieva Pakarklytė.

Galimybes skatinti vidurvasarį sulėtėjusį gyventojų skiepijimo procesą Laisvės partijos frakcija šį penktadienį aptars su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.

„Laisvės frakciją neramina stipriai sulėtėjęs vakcinacijos procesas. Turime imtis papildomų paskatų, siekiant užtikrinti kuo spartesnę vakcinaciją. Kuo daugiau žmonių Lietuvoje turės imunitetą, tuo ramiau galėsime laukti artėjančio rudens“, – teigė liberalė.

Laisvės frakcijos įsitikinimu, būtina siekti, kad tokiu atveju, jei sergamumas augtų, dauguma verslų, kultūros ir pramogų įstaigų neužsidarytų ir galėtų tęsti veiklą. Karantino atveju žmonės toliau būtų aptarnaujami su galimybių pasu.

Taip pat būtina užtikrinti nepertraukiamą gydymo ir švietimo įstaigų veiklą saugiu veikimo modeliu. Liberalai palaikys iniciatyvas, kad nuo rugsėjo mokyklose ir universitetuose saugiai galėtų mokytis visi vaikai.

„Akivaizdu, kad virusas taip greitai nepasitrauks, tačiau turint skiepus visuotiniai karantinai taip pat negali tęstis amžinai. Juk dauguma suvaržymų kenkia žmonių psichologinei būsenai, mokslams ir darbingumui, tampa didele našta šalies ekonomikai“, – sakė frakcijos seniūnė.

Dabar paskelbta žinia, kad paskiepyti gyventojai karantino atveju nepatirs reikšmingų suvaržymų, liberalų manymu, taptų nauju impulsu vasarą sulėtėjusiai vakcinacijos kampanijai, įneštų daugiau aiškumo, kaip gyvensime rudenį.

Laisvės partijos frakcija yra pasiryžusi ir toliau savo idėjomis bei darbais aktyviai prisidėti prie COVID-19 pandemijos valdymo bei sieks, kad ateityje Lietuvoje būtų įvedami tik besąlygiškai būtini apribojimai.

LRS inf.