Rusijos Dūmos pirmininkas pasiūlė EŽTT teisėjams atsistatydinti dėl raginimo Rusijai pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-07-15 22:04:00, skaitė 758, komentavo 7

Rusijos Dūmos pirmininkas pasiūlė EŽTT teisėjams atsistatydinti dėl raginimo Rusijai pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas

Rusijos žinių agentūra TASS liepos13 d.pranešė, kad Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) teisėjai, paraginę Rusiją įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokų praktiką, kuri prieštarauja jos konstitucijai, pademonstravo kvalifikacijos stoką ir turėtų atsistatydinti. Tokią nuomonę antradienį savo "Telegram" kanale išreiškė Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas.

Jo žodžiais, užsienio "genai", kuriuos bandoma implantuoti Rusijai, veda tik prie destruktyvių procesų.

"EŽTT teisėjai, priimdami tokius sprendimus, turėtų žinoti šalies, kuriai jie taikomi, nacionalinę teisę. Ir vadovaukitės ja, jei tai yra prioritetas. Šiuo klausimu teisėjai pademonstravo kvalifikacijos stoką, nes iš esmės priėmė neteisėtą sprendimą, kuris prieštarauja nacionaliniams teisės aktams", - rašė pranešėjas. Volodino nuomone, "būtų buvę teisinga, jei jie dėl to būtų atsistatydinę".

Jis priminė, kad pagal Rusijos Konstitucijos 79 straipsnį "tarpvalstybinių institucijų sprendimai, priimti remiantis Rusijos Federacijos tarptautinių sutarčių nuostatomis, kurių aiškinimas prieštarauja" pagrindiniam įstatymui, Rusijoje nevykdomi. "Tokias tarpvalstybines institucijas EŽTT nurodo pirmiausia. Kita norma, kuriai pritarė absoliuti dauguma, yra saugoti "santuokos, kaip vyro ir moters sąjungos, institutą", - tęsė Volodinas.

"Kiekviena tauta turi savo kultūrinį kodą, tradicijas ir mentalitetą. Neįmanoma su tuo nesusidurti. Svetimi "genai", kuriuos bandote implantuoti, veda tik prie destruktyvių procesų. Neseniai Gruzijoje vykę susirėmimai yra geras to pavyzdys. Akivaizdu, kad jūsų tikslas yra sunaikinti kažkieno valstybingumą", - sako politikas.

Volodinas taip pat atkreipė dėmesį į Europos oro linijų bendrovių pareiškimus apie ketinimus atsisakyti keleivių sveikinimo žodžiais "ponios ir ponai" ir pakeisti juos lyčiai neutraliomis frazėmis. "Tai jūsų pasirinkimas. Bet ne mūsų! Mes saugome savo tradicines vertybes ir santuokos institutą, kaip vyro ir moters sąjungą, institutą!" - reziumavo Valodinas.

Apie EŽTT sprendimą

Anksčiau EŽTT nustatė, kad atsisakymas leisti susituokti trims tos pačios lyties poroms iš Rusijos pažeidė Europos žmogaus teisių konvencijos 8 straipsnį dėl teisės į privataus ir šeimos gyvenimo gerbimą. Teismas mano, kad Rusijos Federacija privalo laikytis Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatų. Remiantis nauja Rusijos Konstitucijos 79 straipsnio nuostata, tarpvalstybinių institucijų sprendimai, priimti remiantis Rusijos Federacijos tarptautinių sutarčių nuostatomis, kurių aiškinimas prieštarauja pagrindiniam įstatymui, Rusijos teritorijoje nevykdomi. Į 2020 m. Rusijos Konstitucijos pakeitimus įtraukta nuostata dėl "santuokos kaip vyro ir moters sąjungos instituto" apsaugos.

https://tass.ru/obschestvo/11896367

Dr. Algimanto Lebionkos straipsniai Telegram: https://t.me/lebionka