Kubilius ragina ES nepripažinti artėjančių Rusijos Dūmos rinkimų rezultatų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kubi... 2021-07-17 06:32:00, skaitė 933, komentavo 30

Kubilius ragina ES nepripažinti artėjančių Rusijos Dūmos rinkimų rezultatų

Europarlamentaras Andrius Kubilius pasiuntė labai griežtą signalą „teroristinei“ Rusijai ir jos vadovui („žudikui“) Vladimirui Putinui. Jeigu Rusijoje vyks rinkimai ne pagal Kubiliaus taisykles, jie tiesiog bus nepripažinti.

ES turėtų būti pasirengusi atsisakyti pripažinti Rusijos parlamento rinkimų rezultatus, jei 2021 metais jie bus surengti „pažeidžiant demokratinius principus ir tarptautinę teisę“. Tai teigiama EP Užsienio reikalų komiteto pareiškime.

Dokumentą parengė Lietuvos europarlamentaras Andrius Kubilius. Pareiškimo tekstą palaikė 56 komiteto nariai, devyni balsavo prieš, penki susilaikė. Dabar dėl pranešimo bus balsuojama EP plenarinėje sesijoje.

„ES ir jos institucijos turi remtis prielaida, kad pokyčiai Rusijoje yra įmanomi. Jai taip pat reikia daugiau drąsos tvirtai pasisakyti prieš Kremliaus režimą, kai reikia apsaugoti žmogaus teises. Tai yra strateginio bendradarbiavimo su Rusijos tauta esmė“, — sakė Kubilius.

Europarlamentarai sako, kad ES turi užmegzti aljansą su JAV ir kitais panašiai mąstančiais partneriais, kad atsvertų „Rusijos ir Kinijos pastangas susilpninti demokratiją visame pasaulyje ir destabilizuoti Europos politinę tvarką“.

EP taip pat paaiškino, kad pranešime siūloma „atskirti Rusijos valdžios institucijas ir Rusijos žmones“, intensyvinti darbą su partneriais stiprinant „demokratinius impulsus Rusijoje“, teikti papildomą paramą Rusijos Federacijos kaimyninėms valstybėms.

Europos Parlamento sprendimai nėra privalomi, tai rekomendacija ES šalims.

NATO stiprina savo grupuotes prie Rusijos Federacijos sienų, savo veiksmus pateisindama galima „Rusijos grėsme“. Be to, Baltijos valstybės ir Lenkija aktyviai sudaro didelio masto gynybos sutartis su JAV, aiškindamos tai „Rusijos agresija“, taip pat dislokuoja savo teritorijose Vakarų aljanso karinius kontingentus ir savarankiškai didina išlaidas karinei sričiai.

Tuo tarpu Rusija ne kartą pabrėžė, kad neketina pulti nė vienos šalies, ir Šiaurės Atlanto aljansas tai puikiai žino.

SN inf.