A. Anušauskas nusiuntė žinutę Kremliui – Lietuva vystis jūrinius pajėgumus ir gebės savo jūrą apginti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aanus... 2021-07-26 15:02:00, skaitė 736, komentavo 10

A. Anušauskas nusiuntė žinutę Kremliui – Lietuva vystis jūrinius pajėgumus ir gebės savo jūrą apginti

Baltarusijos tęsiant hibridinę ataką prieš Lietuvą bei vis labiau agresyvėjančios Rusijos akivaizdoje, Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas dalyvavo Klaipėdoje vykusioje Jūros šventėje drauge su Lietuvos kariuomenės Karinėmis jūrų pajėgomis (KJP).

Šių pajėgų karius su švente pasveikinęs A. Anušauskas išskyrė pagrindines Lietuvos karinės laivybos stiprybes bei papasakojo apie naujai vystomus pajėgumus.

Pasak vyriškio, aktyvus KJP dalyvavimas rengiant Jūros šventę parodo, kad šios pajėgos yra ypatingai svarbios ne tik Lietuvos kariuomenei, bet ir civiliams.

„Lietuva – jūrinė valstybė. Beveik prieš 100 metų, kuomet Lietuva prijungė prie valstybės Klaipėdos kraštą ir įgijo Klaipėdos uostą, Lietuvoje pradėjo vystytis laivyba, o po keliolikos metų atsirado ir Karinės jūrų pajėgos“, - atskleidė A. Anušauskas.

Taip pat jis nusiuntė stiprų signalą Kremliui.

„Visos ginkluotosios pajėgos yra skirtos agresoriaus atgrasymui, o Karinės jūrų pajėgos atlieka tą vaidmenį jūroje. Mes turime vienintelį jūrų uostą, kurį turime mokėti ir gebėti ginti. Todėl Karinės jūrų pajėgos turi nuolat vystytis, turėti naujus laivus ir naujas galimybes. Liepą ir rugsėjį minėdami Karinių jūrų pajėgų įsikūrimo datas turime pažymėti, kad Lietuva, būdama jūrine valstybe, ja turi išlikti ir ateityje. Dabar Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos turi keliolika laivų ir 600 jūrininkų. Šios pajėgos atlieka mūsų šalies gynybai ir teritorijos apsaugai vieną iš reikšmingiausių vaidmenų. Negana to, Karinės jūrų pajėgos atlieka ir svarbią gelbėjimo misiją jūroje – pernai buvo išgelbėta daugiau kaip 20 žmonių, jiems buvo suteikta reikalinga pagalba“, - informavo A. Anušauskas.