Bausmė USA: į Kolorado valstiją atėjo maras

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-07-30 00:48:00, skaitė 1426, komentavo 26

Bausmė USA: į Kolorado valstiją atėjo maras

Viduramžiais Europa, kaip žinoma, pastoviai kentėjo nuo maro. Atrodytų, kad mūsų laikais ši baisi liga yra jau praeityje. Deja, maras grįžo, bet ne į Europą. Jis pradėjo pjauti savo mirčių derlių USA Kolorado valstijoje.

Į valstijos ligonines vis dažniau ėmė patekti žmonės, kuriems diagnozuotas maras. Ne visus pavyksta išgelbėti. Liga pagydoma tik tada, kada kreipiamasi į specialistus dar ankstyvoje stadijoje. Jei su tuo užtempti, nėra ko tikėtis - žmogus mirs nuo maro.

Kolorado sveikatos ir aplinkos departamentas atliko patikrinimą, kad nustatytų užsikrėtimų šaltinį. Paaiškėjo, kad žmonės užsikrėtė nuo maru infekuotų blusų ir graužikų. Iš kur pas juos maras, nežinoma. Galbūt jie užsikrėtė dėl bakterijų, kurios atsirado ištirpus ledynams - o jų vis daugiau yra USA teritorijoje.

Specialistai nustatė, kad marą sukelia bakterija Yersinia pestis, persiduodanti žmonėms nuo infekuotų blusų ir graužikų įkandimų. Nėra jokios garantijos, kad kiekvienas amerikietis galės apsisaugoti nuo kontakto su jais. Be to, žmonės užsikrečia maru vieni nuo kitų.

Amerikoje yra siaubinga padėtis su koronavirusu. Kaip priedas prie šito, šalyje prasidėjo maro epidemija. Kol kas ji  dar neišėjo už Kolorado valstijos ribų, tačiau yra kvaila tikėtis, kad ji liks tik šioje teritorijoje. Po kelių savaičių visa USAmerika bus tarsi maro barakas. Taip kad neaišku nuo ko USA piliečiai kris dažniau - nuo koronaviruso ar maro.

Geros žinios šaltinis