Prievartaujama lietuvių tauta nebesutinka tylėti

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/priev... 2021-08-16 11:01:00, skaitė 873, komentavo 5

Prievartaujama lietuvių tauta nebesutinka tylėti

Dabar ginčijamasi dėl prievartos prie Seimo per 2021 m. rugpjūčio 10 d. mitingą kilmės. Iš kur provokatoriai? Ar provokacija buvo inicijuota valdžios, ar ji natūraliai kilo iš mitingo dvasios, iš jo "kūno ir sielos"? Kas už tai atsakingas?
Bet tai - antraeilės svarbos klausimas. Daug svarbesnis klausimas yra - kas išprovokavo patį mitingą? Kas išprovokavo "Šeimų maršą" ir mitingą Vingio parke gegužės 15 d.? Kas išprovokavo būsimą mitingą prie Seimo rugsėjo 10 d.?

Mano atsakymas toks - juos išprovokavo prievartą, kurią neoliberalus Lietuvos režimas vykdo prieš lietuvių tautą pastaruosius 30 metų ir kurios pasekmė yra tai, kad lietuvių tauta savo istorinėje tėvynėje nunyko nuo 3,7 mln. iki 2,8 mln. Provokatorius yra antitautinis Lietuvos režimas, kuris 30 metų prievartauja lietuvių tautą.

Čia galima paprieštarauti. Juk provokacija yra sąmoningas veiksmas, o Lietuvos režimas akivaizdžiai nenorėjo nei "Šeimų maršo", nei mitingų. Kaip tada galima teigti, kad režimas juos išprovokavo?

Mano nuomone, tai galima paaiškinti taip.

Kai prievartautojas prievartauja auką, sąmoningai jis siekia vieno - pasinaudoti auka prieš jos valią ir patirti iškrypėlišką pasitenkinimą. Bet staiga auka pradeda priešintis ir į prievartautojo smurtą atsako smurtu. Nusikaltėlis nenorėjo atsakomojo aukos smurto, sąmoningai nesiekė jo sukelti. Bet jo piktavaliai veiksmai išprovokavo aukos valią priešintis.

Antitautinis Lietuvos režimas 30 metų išnaudojo lietuvių tautą ir buvo visiškai tuo patenkintas. 30 metų lietuvių tauta kentėjo patyčias ir pažeminimą. Bet staiga atsitiko tai, ko nusikaltėlis nebuvo numatęs. Savo piktavaliais veiksmais jis išprovokavo tautą "Šeimų maršui" ir mitingams prie Seimo. Išprovokavo tautos valią priešintis.

Prievartaujama lietuvių tauta nebesutinka tylėti.