29 asmenys sulaukė policijos kaltinimų dėl riaušių prie Seimo organizavimo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/29-a... 2021-08-19 12:46:00, skaitė 932, komentavo 4

29 asmenys sulaukė policijos kaltinimų dėl riaušių prie Seimo organizavimo

Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba 2021.08.18 d. Įtarimai dėl galimo riaušių organizavimo prie Lietuvos Respublikos Seimo pareikšti dar 3 asmenims. Įtariamieji yra sulaikyti, dėl kardomųjų priemonių jiems taikymo bus sprendžiama

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo riaušių organizavimo (pagal Baudžiamojo kodekso 283 str. 2 d.) buvo pradėtas š. m. rugpjūčio 10 d., kai po mitingo prie Seimo kilo riaušės, kurių metu buvo sužeista 18 policijos Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. Buvo sulaikyti 26 asmenys, jiems pareikšti įtarimai dėl galimo riaušių organizavimo, vienam iš jų – ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (pagal Baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d.) .

Ikiteisminis tyrimas atliekamas ir dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 167 straipsnyje (Neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas). Jis pradėtas reaguojant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusius siūlymus už atlygį atskleisti riaušes malšinusių pareigūnų asmens duomenis.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atlieka Vilniaus AVPK policijos pareigūnai.

Rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vyko mitingas prieš ribojamąsias priemones, susijusias su koronavirusu ir reikalavimu „Seimą lauk!“. Policijos duomenimis, į mitingą atvyko apie penkis tūkstančius žmonių. Po renginio nustatyto laiko, 17:00 valandą, keli šimtai protestuotojų atsisakė palikti teritoriją prie parlamento. Pasak policijos, prasidėjo riaušės, protestuotojai užblokavo išėjimus iš Seimo ir pradėjo mėtyti į policiją akmenis ir vandens butelius. Reaguodami į tai, teisėsaugininkai panaudojo jėgą ir ašarines dujas.

Situacija prie Seimo pastato galutinai stabilizavosi tik apie 02:00 nakties.

BV inf.