Po pralaimėjimo Afganistane Vakarai turi suvokti, kad ne visi nori demokratijos su „Netflix“ ir LGBT eitynėmis

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-08-23 15:53:00, skaitė 591, komentavo 6

Po pralaimėjimo Afganistane Vakarai turi suvokti, kad ne visi nori demokratijos su „Netflix“ ir LGBT eitynėmis

Aleksejus Arestovičius, Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio administracijos vadovo Andrejaus Jermako vyresnysis patarėjas teigia, jog nesėkmingas Amerikiečių bandymas nugalėti Talibaną ir sukurti stiprią demokratiją Afganistane įrodo, kad ne visi sutinka paklusti Vakarų ideologijai ir pasaulis nenori dalyvauti idealistiniuose politiniuose eksperimentuose.

A. Arestovičius mano, kad pastarieji įvykiai Afganistane rodo liberalios demokratijos žlugimą. Jis tikino, jog politinė sistema gali „sunaikinti žmones“ - visai kaip ir totalitariniuose režimuose. Pasak jo, JAV vedamo Vakarų pasaulio nesėkmė rodo, kad panašūs bandymai Ukrainoje yra visiškai beprasmiški.

„Kaip paaiškėjo, tikrasis pasaulis nėra pritaikytas idealistiniams eksperimentams, kurie visus suvienija pagal vieną idealią koncepciją“, -rašė A. Arestovičius. „Dar kur kas anksčiau tuo buvo įsitikinusi SSRS, o dabar šias tendencijas demonstruoja kolektyvinių Vakarų lyderė JAV.

Jis kritikavo Vakarus už tai, kad jie bando populiarinti pasaulį, kuriame „visi turi žiūrėti „Netflix” ir dalyvauti LGBT eitynėse“, jis kaltino juos bandymais primesti savo liberalios demokratijos idėjas visame pasaulyje, tuo pat metu atakuodami visus, kurie drįsta abejoti šia doktrina.

„Kaip greitai ir kokia kaina Vakarai supras savo sistemingas klaidas?”,- klausė jis.

„Lyg šiol esu šventai įsitikinęs vienu: kova dėl naujos, demokratinės valstybės kūrimo Ukrainoje neturi prasmės“, - užbaigė jis.

Rugpjūčio 15 d. Talibano kovotojai atvyko į Afganistano sostinę Kabulą ir pareiškė, kad visos šalies kontrolę perėmė į savo rankas, įskaitant visus didžiuosius jos miestus ir pasienio kontrolės punktus.Tą pačią dieną iš šalies pabėgo nuverstas Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani.