Maskva: Solidarumo Pergalė Prieš Skiepų Pasą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mask... 2021-08-24 17:04:00, skaitė 1055, komentavo 6

Maskva: Solidarumo Pergalė Prieš Skiepų Pasą

Kaip apeiti skiepų pasus neišeinant iš namų. Rusijos piliečiai per tris savaites Maskvoje panaikino neteisėtus skiepų pasus.

Paprasčiausiu įmanomu būdu jie nuvertė mero Sobjanino skiepų pasą. Maskvos gyventojai paprasčiausiai nustojo lankytis parduotuvėse, kuriose reikalaujama skiepų paso.

Ši akcija buvo ypatinga tuo, kad skiepytieji solidarizavosi su neskiepytaisiais. Visose parduotuvėse, kuriose buvo reikalaujama turėti skiepijimo kortelę, pardavimai sumažėjo beveik iki nulio.

Maskviečiai leido plaukams augti, nesilankė baruose ir restoranuose, nevaikščiojo į kiną, negyveno viešbučiuose ir nedarė nieko kito, kam reikėjo skiepų paso.

Verslininkai iš viso miesto staiga paskambino į mero Sobjanino biurą ir papriekaištavo dėl skiepų pasų.Jie netrukus turėjo bankrutuoti ir dėl to buvo įsiutę.

Rusijos regioninės viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Marina Zemskova teigė, kad skiepijimo leidimas verslui kenkia labiau nei visiškas uždarymas. Dar vieno lockdowno atveju įmonės galėtų tikėtis bent jau tam tikrų vyriausybės paramos priemonių.

Taikant skiepų pasų sistemą, valstybės parama neteikiama. Nelabai gudrus Maskvos elitas nenumatė, kad žmonės paprasčiausiai nedalyvaus šioje apgavystėje.

Verslininkai taip supyko ant mero, kad liepos 19 d. Sobjaninas staiga ir netikėtai paskelbė, jog niekam nebereikės naudotis skiepų pasais. Jis sugalvojo juokingą pasiteisinimą, teigdamas, kad COVID atvejų skaičius staiga pagerėjo, kad pateisintų QR kodų pasų panaikinimą.

Tačiau visi žinojo tiesą. Maskvos piliečiai paprasčiausiai nusprendė, kad jų medicininis privatumas ir teisė keliauti yra svarbiau už tai, ko iš jų norėjo vyriausybė.

Tai buvo masinis pilietinio nepaklusnumo atvejis – Maskvos piliečiams net nereikėjo išeiti į gatves ir demonstruoti, kad sėkmingai pasipriešintų valdžios veiksmams. Jiems tiesiog pakako solidarizuotis su tais, kurie neleido atimti iš jų teisės į kūno apsisprendimo teisę: „Bet kuri įmonė, norinti iš manęs pamatyti skiepų kortelę, negaus iš manęs jokių pinigų.“

Viskas galėtų būti taip paprasta…

Michail Kn