Hibridinė ataka prieš Lietuvą aprėpia ne tik neteisėtą migraciją, bet ir dezinformacijos sklaidą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/hibri... 2021-09-01 22:57:00, skaitė 420, komentavo 1

Hibridinė ataka prieš Lietuvą aprėpia ne tik neteisėtą migraciją, bet ir dezinformacijos sklaidą

A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kalbėdama apie Baltarusijos hibridinę ataką prieš Lietuvą, kai per trumpą laiką į mūsų šalį atėjo daugiau negu keturi tūkstančiai pabėgėlių, informavo, kad „tai, kas vyksta, nėra koks nors nedidelis iššūkis mūsų valstybei“.

Pasak moters, „kyla labai rimta grėsmė“.

„Nebegali būti politinių žaidimų, įvairių „patinka“ ir „nepatinka“: čia – mūsų valstybės ateitis. Visų institucijų ir politikų vienybė – labai svarbi“, - atskleidė A. Bilotaitė nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Bilotaitė: bandoma apjuodinti Lietuvą, pavaizduoti ją neigiamame kontekste“.

Ministrės teigimu, „mes tikrai laikomės įsipareigojimo užtikrinti žmogaus teises ir laisves“.

Politikė įsitikinusi, kad „hibridinė ataka prieš Lietuvą aprėpia ne tik neteisėtą migraciją, bet ir dezinformacijos sklaidą, kai bandoma apjuodinti Lietuvą, pavaizduoti ją neigiamame kontekste“. Tiesa, konkrečių vaizduojamo neigiamo konteksto pavyzdžių politikė nepateikė.

„Taip siekiama padaryti žalą mūsų šaliai. Šiuo atžvilgiu esu dėkinga mūsų žiniasklaidai, dirbančiai svarbų darbą ir padedančiai visuomenei suprasti, kas vyksta“, - Landsbergių leidinio darbuotojus pagyrė A. Bilotaitė.