Hibridinė ataka buvo nutaikyta tik prieš Lietuvą, dabar pastebima agresija ir prieš Latviją bei Lenkiją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/hibri... 2021-09-03 10:50:00, skaitė 688, komentavo 9

Hibridinė ataka buvo nutaikyta tik prieš Lietuvą, dabar pastebima agresija ir prieš Latviją bei Lenkiją

Nuotr. kam.lt

Veiksmai Baltarusijos pasienyje yra sistemiškai suplanuota ir organizuota Lukašenkos režimo hibridinė operacija, kuri yra nukreipta prieš Latviją, Lietuvą, Lenkiją ir visą Europos Sąjungą – tai vieningai sutarė Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministerijų vadovai rugsėjo 2 d. susitikę Slovėnijos sostinėje Liublianoje, kur vyksta ES gynybos ministrų susitikimas. Apie tai skelbiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime visuomenei „Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos ministerijos: Lukašenkos režimo hibridinė operacija yra nukreipta prieš Latviją, Lietuvą, Lenkiją ir visą Europos Sąjungą“.

Pertraukoje tarp susitikimo darbo sesijų Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas, ministras Artis Pabriks, ministras Kalle Laanetas bei Lenkijos gynybos viceministras Marcinas Ociepa aptarė ir neteisėtos migracijos iš Baltarusijos klausimus.

„Neteisėtos migracijos krizės mastas išsiplėtė – nors iš pradžių Lukašenkos režimo organizuojama hibridinė ataka buvo nutaikyta tik prieš Lietuvą, dabar pastebima agresija ir prieš Latviją bei Lenkiją. Tai gali tapti ne tik visą mūsų regioną, bet ir visą Europos Sąjungą paveikiančia saugumo problema, todėl siekdami užkirsti tam kelią turime būti vieningi ir veikti išvien“, - pasakė A. Anušauskas.

Baltijos šalių ir Lenkijos gynybos ministrai sutarė, kad šiuo metu keturių šalių bendradarbiavimas saugumo srityje yra stipresnis nei kada nors anksčiau, o tarpusavio solidarumas yra ypatingai svarbus artėjant „Zapad 2021“ pratyboms, kurių metu Baltarusijos skaidrumo stoka ir nenuspėjami veiksmai gali privesti prie eskalacijų, provokacijų ir incidentų pasienyje.

Ministrai savo šalių vardu įsipareigojo ir toliau vieningai dėti pastangas užtikrinant savo sienų apsaugą bei aktyviai keistis informacija bei praktine parama, tuo demonstruojant keturių šalių solidarumą hibridinės atakos akivaizdoje. Baltijos šalys ir Lenkija nuolat bendradarbiauja ir su kitais sąjungininkais, o prireikus, kreiptųsi pagalbos ir į ES, ir į NATO.

A. Anušauskas susitikimo metu taip pat pasinaudojo proga padėkoti kolegoms ministrams už praktinę paramą, kuri buvo suteikta Lietuvai iki šiol.