CNN: Pentagonas pareiškė, jog Rusija surengė aviacijos antskrydį Sirijoje

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/cnn-... 2015-10-01 09:11:42, skaitė 3177, komentavo 0

CNN: Pentagonas pareiškė, jog Rusija surengė aviacijos antskrydį Sirijoje

Mes nutraukiame programą dėl to, kad pranešti jums, jog tik ką sužinojome: Ruhttp://www.sarmatas.lt/wp-content/uploads/CNN_1443615607.jpgsija surengė savo pirmuosius aviacijos antskrydžius Sirijoje. Viskas vyksta labai greitai. Informacija atėjo iš Barbaros Starr – mūsų korespondentės Pentagone. Ką jūs galite mums papasakoti?

Barbara Star, CNN korespondentė Pentagone:

"Ką gi, amerikiečių valdininkas čia, Vašingtone, pranešė man visai neseniai, jog visi amerikiečių žvalgybos duomenys nurodo į tai, kad rusai iš tiesų surengė savo pirmą aviacijos smūgį-antskrydį Sirijoje.

Tai įvyko Homso mieste šalies vakaruose. Tai teritorija, kur jau daug mėnesių vyksta žiaurūs mūšiai, tačiau „Islamo valstybės“ grupuotės ten nėra. Ten veikia smogikai iš opozicijos Asado režimui."

Pilnas vertimo tekstas bus paskelbtas artimiausiu metu.

Medžiagą pateikė CNN International.
Vertimą vykdo RT.
Išėjimo į eterį data 2015 rugsėjo 30.

---

Al Jazeera praneša: „Rusija bombarduoja „Islamo valstybės“ techniką ir ginklų sandėlius

„Nors leidimą naudoti kariuomenę Sirijoje „atspausdino“ rusų parlamentas, naujienos apie pirmuosius rusų aviacijos smūgius buvo gautos iš Vašingtono. Reikalas tame, kad amerikeičiai apie operaciją buvo įspėti dar valandą iki jos pradžios“, – praneša Al Jazeera.

Paskui šiuos pranešimus Rusijos gynybos Ministerija irgi išleido pareiškimą apie tai, kad bombardavimuose dalyvavo naikintuvai Cy-24 ir Cy-34. Jie smogė į karinę techniką, ryšio mazgus, transportą, ginklų, šaudmenų ir degalų sandėlius.

Pareiškimą apie tai , kas vyksta padarė ir prezidentas Putinas, pažymi korespondentas: Jis pabrėžė, kad vienintelis galimas kovos su terorizmu būdas – tai preventyvūs veiksmai, bet rusų pagalba bus teikiama išimtinai iš oro erdvės ir tik prieš „Islamo valstybę“.

Dar Putinas pasakė, jog skirtingai nuo Vakarų šalių, Rusija vykdo karinius veiksmus Sirijoje šalies prezidento prašymu ir jos veiksmai visiškai teisėti bei pakvietė kitas šalis bendradarbiauti per atidarytą Bagdade tarptautinį informacinį ir koordinacinį centrą.

Al Jazeera taip pat nurodo į tai, kad Rusijos prezidentas pirmą kartą viešai pakvietė sirų kolegą Bašarą Asadą pradėti dialogą su opozicija.