Vilniuje moksleiviai vakcinuojami ir pamokų, ir pertraukų metu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/vilni... 2021-09-08 10:50:00, skaitė 573, komentavo 7

Vilniuje moksleiviai vakcinuojami ir pamokų, ir pertraukų metu

Vakcinos nuo COVID-19 keliauja į dar daugiau sostinės gimnazijų, skelbia Vilniaus savivaldybė.

Per keletą praėjusios savaitės dienų sostinės gimnazijose paskiepyta apie pusšimtis moksleivių, pasiskiepijo ir keletas gimnazijų darbuotojų. Šią savaitę vakcinacija mokyklose tęsiama Fabijoniškių, Radvilų, Žvėryno ir A. Kulviečio klasikinėje gimnazijose.

Vyresniems nei 16 m. moksleiviams pakanka turėti asmens dokumentą, o jaunesni (nuo 12 m.) moksleiviai gali pasiskiepyti tik su vienu iš tėvų (reikalingas vaiko gimimo liudijimas arba pasas ir tėvo ar mamos asmens dokumentas).

Sveikatos priežiūros specialistų komanda rugsėjo 6 d. vakcinavo Fabijoniškių gimnazijoje, Radvilų gimnazijoje. Rugsėjo 7 d. vakcinacija vyko Žvėryno gimnazijoje, A. Kulviečio klasikinėje gimnazijoje.

Moksleiviai buvo skiepijami pamokų ir pertraukų metu.

Pasiskiepyti buvo kviečiami ir netoli šių gimnazijų įsikūrusių gretimų mokyklų moksleiviai.

Savivaldybė informuoja, kad Vilniuje šiuo metu jau pasiskiepijo beveik pusė (45,9 proc.) 12–15 metų vaikų ir trys ketvirtadaliai (75,6 proc.) 16–24 metų jaunuolių.

Visą šią savaitę kelionę po rajonus tęs ir skiepobusai, ir vakcinų mikroautobusas, skiepijama bus Naujamiesčio, Verkių, Pašilaičių, Pilaitės, Naujininkų, Žirmūnų, Antakalnio, Šnipiškių seniūnijose bei kituose rajonuose.

Visi norintieji pasiskiepyti tai padaryti gali be registracijos, užtenka turėti asmens dokumentą.

Informuojama, kad skiepobusuose ir vakcinų mikroautobuse galima vakcinuotis „Spikevax“ (buvusi „Moderna“) ir „Comirnaty“ (gamintojo „Pfizer-BioNTech“) vakcinomis.

Pranešama, kad artimiausiu metu pasiskiepyti „COVID-19 Vaccine Janssen” vakcina galimybių nebus, nes šiuo metu yra pasibaigusios minėtos vakcinos atsargos – laukiama kol atveš naujų dozių.

Primenama, kad mobilios komandos vyksta vakcinuoti ir į įmones, kuriose susirenka bent 30 norinčių pasiskiepyti darbuotojų. Jeigu pageidaujate, kad mobili vakcinacijos komanda atvyktų ir į jūsų įmonę, prašom kreiptis el. paštu vakcinaimonems@vilnius.lt arba tel. 8 5 211 2330.

Kas turi ausis - teišgirsta:

https://youtu.be/AgevnhqhOXg