Paaiškėjo naujos tyrimo detalės - CŽV norėjo nužudyti Julianą Assange'ą

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2021-10-01 17:27:00, skaitė 982, komentavo 2

Paaiškėjo naujos tyrimo detalės - CŽV norėjo nužudyti Julianą Assange'ą

„Yahoo News“ tyrimas atskleidė, kad 2017 m. pradžioje Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) planavo pagrobti ir nužudyti Julianą Assange'ą, kol jis buvo sulaikytas Ekvadoro ambasadoje. Taip pat gauta informacijos, kad buvo susitarta su didelėmis galingomis tarptautinėmis korporacijomis.

Pasak „Yahoo“, tyrimas buvo pagrįstas pokalbiais su daugiau nei 30 buvusių JAV pareigūnų, „aštuoni iš jų aprašė detales apie CŽV pasiūlymus pagrobti Assange“.


CŽV nekomentavo tyrimo, tačiau tai neturėtų stebinti. CŽV labai aistringai stengiasi nutildyti bet kokios rūšies informaciją, kuri, anot jų, kelia grėsmę „nacionaliniam saugumui“. Vienintelė problema, su kuria susiduria daugelis, yra ta, kad Assange atskleista informacija nebuvo grėsmė nacionaliniam saugumui, o greičiau grėsmė įvairių organizacijų, pavyzdžiui, JAV kariuomenės reputacijai.

Apdovanojimus pelnęs žurnalistas Assange'as atskleidė daugybę karo nusikaltimų, o kiti, sekę jo pavyzdžiu, taip pat patyrė gana didelį šių galingų jėgų atsitraukimą. „Nacionalinis saugumas“ tapo esminiu terminu, naudojamu apsaugoti neetiškus valdžios institucijų veiksmus. Daugelis teigia, kad šis terminas yra panašus į propagandą, kurią vyriausybės naudoja formuodamos visuomenės suvokimą apie savo nešvarius veiksmus.

Suimtas buvęs JAV žvalgybos analitikas Danielis Hale buvo nuteistas 45 mėnesiams kalėjimo už šnipinėjimo įstatymo pažeidimą. Hale'as nutekino dokumentus apie slaptą JAV dronų programą. Jo nutekinta dokumentų informaciją parodė, kad 90% Afganistane žuvusių žmonių buvo nekalti pašaliniai asmenys.

Tai priminė „Wikileaks“ vaizdo įrašą, pavadintą „papildoma žmogžudyste“. Vaizdo įraše matyti, kaip du sraigtasparniai „Apache“ nužudė 11 Irako žmonių, įskaitant du „Reuters“ žurnalistus.

Pranešėjams nėra lengva, tiesiog pažvelkite į nacionalinio saugumo informatorių Edwardo Snowdeno gyvenimą arba buvusį NSA vadovą Williamą Binney. Abiem buvo sunku, nes nutekėjo informacija apie masines stebėjimo programas, kurias turi daug vyriausybių, kad gautų duomenis iš pasaulio piliečių. Snowdenas net negali grįžti į savo gimtąją šalį.

Nors Assange'as patyrė ekstradicija į Jungtines Valstijas, jis buvo kankinamas ir jam buvo taikomos itin nežmoniškos sąlygos.

Turbūt daugelis sutiktų, kad jei būtų pasakyta visa tiesa apie Assange'ą, jis taptų didvyriu. Tačiau galingos jėgos labai stengiasi nutildyti informacijos sklaidą, kuri iš tikrųjų daro mūsų pasaulį skaidrų. Patys matote ir žinote, kaip yra elgiamasi su Assange'u bei su Snowdenu. Daugelis nepriklausomos žiniasklaidos organizacijų buvo nutildytos ir demonizuotos už tiesos atskleidimą.

Mūsų pasaulis nėra toks, koks mums pateikiamas per visus nacionalinius transliuotojus, o vienas pagrindinių pokyčių šaltinių yra nepriklausoma žurnalistika ir specialūs informatoriai. Skaidrumas gali pakeisti žmogaus sąmonę ir požiūrį į mūsų pasaulį. Mes niekada negalime pakeisti to, ko nežinome, ir daugelis didžiausių pasaulio problemų, kurios, atrodo, ir toliau kankina žmoniją, yra žmonijos nežinojimo rezultatas.

Nors akis bado nuolat brukama propaganda, veiksmai, kurių imasi tie, kuriais pasitikime ir prisidengia geranoriškumu, daugeliu atvejų gali būti susiję su blogesniais slaptais tikslais ir motyvais. „Karas su terorizmu“ yra puikus to pavyzdys.

Tai neturi būti neigiama įžvalga, sukelianti beviltiškumo ar nevilties jausmus. Turime nustatyti tikras problemas, jei norime įgyvendinti tikrus sprendimus. Assange'as būtent tai ir padarė.