Londono policija pradėjo tyrimą dėl Lietuvos ambasados Londone bandymo pagrobti Didžiosios Britanijos pilietį

Autorius: LaisvasLaikraštis Šaltinis: https://laisvaslaikrastis.lt/d... 2021-10-06 16:10:00, skaitė 1070, komentavo 18

Londono policija pradėjo tyrimą dėl Lietuvos ambasados Londone bandymo pagrobti Didžiosios Britanijos pilietį

Spalio 4 d. Lietuvos ambasadoje Londone buvo fiziškai užpultas Didžiosios Britanijos, buvęs Lietuvos pilietis Simonas Kroydonas (Lietuvos piliečio pavardė Simonas Zagurskas).

„Aš nuėjau į ambasadą priduoti savo Lietuvos Respublikos piliečio kortelę, nes ambasada man pasakė, kad būtinai turiu ją pristatyti, – pasakojo Londone jau 21 metus gyvennatis lietuvis, – leidausi laipteliais žemyn ambasadoje, kai man kelia pastojo apsauginis, kuris man pasakė, kad aš esu Lietuvos Respublikoje, ir „Simonai reikia pakalbėti“ ir griebė mane už gerklės. Tas žmogus buvo treniruotas, nes iš karto panaudojo kovos veiksmus ir bandė mane nusitempti į rūsį. Pradėjau priešintis ir šaukti gelbėkite. Tai besistumdydami atsidurėme gatvėje, ir vienas praeivis man pasakė, kad nufilmavo visą incidentą“.

S.Krodyonas iki šiol šoke ir jis neįsivaizduoja, kad Lietuvos pareigūnai būtų jam padarę ambasados teritorijoje – gal būt, norėjo nužudyti, kaip padarė Saudo Arabijos spec. tarnybos savo ambasadoje Turkijoje, į ją įvilioję vieną opozicijos žurnalistą ir jį nužudę.

Žmogus dėl užpuolimo kreipėsi į vietos policiją, policininkai pradėjo tyrimą, tačiau pasakė, kad toje teritorijoje neturi įgaliojimų veikti – neva tai Lietuvos teritorija. Žmogus kreipėsi į Lietuvos ambasadą paaiškinimų, tačiau ambasados darbuotojai apsimetė, kad joje nieko neįvyko. Tačiau ambasados vaizdo kameros turėjo nufilmuoti visą incidentą.

Simonas neįsivaizduoja, ko iš jo norėjo Lietuvos pareigūnai, kurie jį griebė už gerklės. Negi būtų jį griebę, suleidę kokių nors vaistų, ir pargabenę į Lietuvą?

S. Krodyonas buvo nuteistas lietuviško teismo už savo komentarus facebooke – tik atskridęs į Lietuvą, jis buvo uždarytas į izoliatorių ir ten išlaikytas savaitę.

Jis džiaugiasi gavęs Jungtinės Karalystės piliečio pasą, nes jam sunku įsivaizduoti, ką su juo būtų padariusi gimtoji šalis, jeigu jis tebebūtų Lietuvos pilietis. „Gerai, kad tas užpuolikas nebuvo koks Pernavas, kultūristas, nes jis tikrai mane būtų nutempęs į rūsį“, džiaugėsi vyras.

Jis nežino, kodėl buvo bandoma jį pagrobti Lietuvos ambasadoje Londone. Gal būt, Lietuvos mafijinė teisėsauga jam vėl prikepė bylų už tai, kad jis pasakoja, kas čia darosi?

Antradienį vakare Lietuvos ambasada Londone netiesiogiai patvirtino, kad bandė sulaikyti S.Kroydoną:

Justė Raipaitė 

Sveiki, p. Aurimai,

Ačiū už jūsų laišką ir atsiprašome už uždelstą atsakymą.

Siunčiame LR ambasados Jungtinėje Karalystėje komentarą:

„Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje patvirtina, jog vakar Lietuvos pilietis Simon Zagurskas buvo atvykęs dėl konsulinių paslaugų. Tikrindamas dokumentus ir piliečio pateiktą informaciją, konsulinis pareigūnas pastebėjo, kad šis asmuo yra ieškomas Lietuvos policijos. Pagal galiojančią tvarką, ši informacija buvo perduota ambasados apsaugos pareigūnui. Kai konsulinės paslaugos buvo suteiktos, prie išėjimo iš ambasados teritorijos (šoninių ambasados laiptų) apsaugos pareigūnas paprašė šio asmens pateikti kontaktinius duomenis raštu. Pilietis nevykdė prašymo, vartojo necenzūrinę ir agresyvią kalbą bei bandė stumti pareigūną nuo laiptų. Pareigūnas asmenį paleido, kai tik jie abu saugiai pasiekė laiptų aikštelę. Nei užpuolimo, nei bandymo pagrobti/nutempti šį asmenį į rūsį nebuvo. Apsaugos pareigūnas atliko savo pareigą užkirsdamas kelią agresyviam piliečio elgesiui.“

Pagarbiai

"Laisvo laikraščio" redaktoriaus A. Drižio laiškas:

Aurimas Drizius <llredakcija@gmail.com>

sveiki, čia iš Laisvo laikraščio

norėčiau paklausti, koks jūsų komentaras dėl UK piliečio Simon Kroyon (Zagurskas) pranešimo, kad vakar apie 15 val. buvo bandoma jį pagrobti ambasados teritorijoje – apsauginis jį smaugė ir bandė nutempti į rūsį, koks jūsų komentaras?

Pats Simonas Kroydonas pranešė, kad britų policija jau pradėjo tyrimą dėl šio bandymo jį pagrobti: