Lietuvoje (bent jau Žemaitijoje) dar yra žmonių!

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/liet... 2021-10-23 16:29:00, skaitė 625, komentavo 9

Lietuvoje (bent jau Žemaitijoje) dar yra žmonių!

Daugelis jau turbūt žino, kad projektas „Mūsų TV“ daro turą per Lietuvą ir renka parašus dėl referendumo, kad būtų sumažinta 300 000 parašų kartelė iki 100 000.

Trumpai papasakosiu, kaip sekėsi ir kaip nesisekė…

Turą pradėjome spalio 11 dieną Tveruose, kur atėjo vos keli žmonės, nes vietos Facebook’o grupės nesutiko patvirtinti skelbimo, kad atvyksime rinkti parašų. Kitą dieną vykome į Rietavą, kur vaizdas šiek tiek pakėlė nuotaiką, nes jau atėjo pasirašyti kelios dešimtys žmonių. Plungėje žmonės nelabai ėjo pasirašyti, nors informacija buvo pasidalinta Facebook’o grupėse ir per Plungėje veikiantį radiją „Spindulys“, kurio vadovas Stasys Buitkus nemokamai reklamavo ir kvietė žmones pasirašyti.

13 dieną atvykome į Telšius, kur tikėjomės žemaičių antpuolio. Į pagalbą atvyko ir pora kolegių, kurios Telšių mieste savarankiškai renka parašus – Kristina ir Jūratė, bet visgi didelio žmonių antplūdžio nebuvo. Vakarop atvykome į Varnius ir galima drąsiai teigti, kad Varniai buvo dvigubai aktyvesni už Telšius.

14 dieną atvykome į Mažeikius, kur nuotaika po truputį pradėjo kilti, nes žmonių atėjo visai nemažai. Po Mažeikių vykome į Sedos miestelį, kur žmonės taip pat po darbų aktyviai dalyvavo pasirašyme.

Nuotaikos kitos savaitės pradžioje buvo neblogos

Įkvėpimo suteikė Naujoji Akmenė, kai, nors ir atvykę per lietų, sutikome gausų būrį pasirašyti belaukiančių žmonių. Smagu buvo ir tai, kad prie mūsų prisijungė referendumo savanorė Džeira ir padėjo rinkti parašus. Po to vykome į Senąją Akmenę, kur žmonės taip pat aktyviai rašėsi ir bendravo. Aplankėme Papilės bei Ventos miestelius, kur atvyko pasirašyti ir Seimo narys Valius Ąžuolas.

Akmenėje buvo vėjuota ir lietinga, todėl vėjas pakėlė mūsų markizę ir teko ieškoti varžtų, kad ją sutvirtintume. Įdomiausia buvo tai, kad mums prireikė varžtų, o PIŠpasio aš neturėjau. Laimei, šiuo atveju suveikė žmogiškumas ir būtini varžtai buvo nupirkti (nesakysiu, kurioje parduotuvėje, nes nenoriu išduoti pardavėjų). Iš šalia namą renovavusių statybininkų gavome ir kopėčias, nes reikėjo užlipti ant kemperio stogo.

Naująją savaitę pradėjome nuo Kretingos, kur žmonės taip pat labai aktyviai rašėsi ir buvo labai vaišingi. Gavome mėsos gaminių, o „Kryžkelės“ kavinės savininkė pamaitino pietumis. Po pietų aplankėme Skuodą, kur taip pat praktiškai neturėjome net 5 minučių atsikvėpti.

21 dieną atvykome į Šventąją, kur, galima sakyti, pailsėjome, nes Šventoji buvo tuštoka. Be abejo, kelias dešimtis parašų vis tiek surinkome. Po pietų pakilus uraganiniams vėjams atvykome į Palangą, kur žmonės stovėjo eilėje net per lietų ir vėją, kad galėtų pasirašyti. Tik Palangoje nutiko nemalonus dalykas – stiprus vėjo gūsis nuplėšė mūsų markizę nuo stogo. Ačiū reikia sakyti palangiškiui Vaidui Želviui, kuris priglaudė po pastoge, kur iki vidurnakčio viską sutvarkėme. Teko pilnai nuimti markizę ir iš naujo su naujais varžtais ją priveržti ir perklijuoti. Didelį ačiū norėčiau pasakyti ir vienos parduotuvės darbuotojai, kuri pardavė mums klijų, varžtų ir kitų reikiamų dalykų remontui.

Tik naktis buvo sunki, nes koją traukė mėšlungis… Ryte teko vaistinėje pirkti magnio

Kitą dieną atvykome į Klaipėdą, kur mūsų laukė dar du referendumo pagalbininkai, na o tada ir prasidėjo… Žmonės stovėjo eilėje per lietų, vėją ir krušą! Markizę sutvirtinome su papildomomis virvėmis ir prigręžėme markizės kojas prie žemės, kad vėjas jos nepakeltų. Klaipėda sumušo visus rekordus, nes parašų lapai pildėsi vienas po kito. Vienu metu buvo pasirašinėjami 4 lapai. Klaipėdoje sutikau labai daug gerbėjų, kurie nustebino savo dovanėlėmis ir gera nuotaika.

Po pietų aplankėme Gargždus, kur žmonės savo aktyvumu nenusileido Klaipėdai. Gargžduose sutikome ir Seimo narį Petrą Gražulį su dukrele bei daug labai šiltų ir malonių žmonių.

Ir žinote, ką? Aš tikiu, kad mums pavyks surinkti tuos 300 000 parašų. Nes be mūsų parašus renka dar daug kitų nuostabių ir iniciatyvių žmonių kituose miestuose. (Kontaktai kituose miestuose – spausti čia)

Parašų turą tęsiame

Spalio 23 d.:

11-13 val. Šilalė prie kultūros namų

15-18 val. Tauragė centre prie savivaldybės

Spalio 24 d.:

11-15 val. Šilutė (prie turgaus)

Būtinai turėkite su savimi asmens dokumentą (pasą arba tapatybės kortelę, kiti dokumentai netinka!)

Platinkite žinią savo mieste, kada ir kur bus galima pasirašyti už Referendumą. Pasidalinkite informacija savo miesto Facebook grupėse, priklijuokite skelbimus miesto skelbimo lentose, dalinkitės su draugais, pažįstamais ir giminaičiais!

Vaidas Žemaitis Lekstutis