Viešėdama JAE, padėties Ukrainoje bei Lietuvos santykių su Rusija I. Šimonytė neaptarė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/viese... 2021-10-25 18:05:00, skaitė 374, komentavo 7

Viešėdama JAE, padėties Ukrainoje bei Lietuvos santykių su Rusija I. Šimonytė neaptarė

I. Šimonytė (su melsvu kostiumu).

Lietuvos paviljoną „Expo 2020“ aplankė ir kartu su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte bei ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite apžiūrėjo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) viceprezidentas ir ministras pirmininkas šeichas Mohammedas Bin Rashidas Al Maktoumas.

Premjerė taip pat susitiko su užsienio reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo ministru šeichu Abdullah Bin Zayedu Al Nahyanu, valstybės ministre Reem Ebrahim Al Hashimy ir ekonomikos ministru Abdulla Bin Touqu al Marriu.

Skelbiama, kad susitikimo metu aptarti aktualūs regioninio saugumo klausimai, padėtis Afganistane, JAE santykiai su Izraeliu. Tačiau padėtis Ukrainoje bei Lietuvos santykiai su Rusija nebuvo aptarti.

„Daugumai globalių saugumo iššūkių – nuo pandemijos, terorizmo ir karinės agresijos – reikia globalaus bendradarbiavimo, kuris būtų paremtas tarptautine teise“, - pasakė I. Šimonytė.

Susitikimuose taip pat buvo kalbėta apie Minsko režimo organizuojamą hibridinę ataką prieš Lietuvą ir Europos Sąjungą.

I. Šimonytė JAE demonstravo drąsą: siaučiančios pasaulinės koronaviruso pandemijos metu rekomenduojamo dviejų metrų atstumo nesilaikė, veido kaukės nedėvėjo.