LNK žurnalistų lygis: „Dink, glušiau tu blet…“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/lnk-... 2021-10-29 15:05:00, skaitė 1122, komentavo 46

LNK žurnalistų lygis: „Dink, glušiau tu blet…“

Lukiškių aikštėje, Algirdo Paleckio palaikymo akcijoje, palaikytojus be skiriamųjų ženklų apspito „Sorošo maitėdos“. Jie provokavo atėjusius žmones, keikėsi, susirinkusius vadino vatnikais ir kitais nepadoriais žodžiais. Labiausiai reiškėsi LNK operatorius Virginijus Mrazauskas. Su juo kartu buvusi LNK „Kakadu“ žurnaliste prisistatanti blondinė putliomis lupytėmis (galimai botoksinėmis) taip ir nepasakė savo vardo… . Tokie „žurnalistų“ veiksmai perduoti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai.

Pora priminimų apie žurnalistų etikos taisykles (ypač 9 ir 21 punktus). https://www.etikoskomisija.lt/…/215-visuomenes…

9 straipsnis. Prašydami informacijos, žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai turi prisistatyti savo vardu ir pavarde, nurodyti, kokiai žiniasklaidos priemonei atstovauja, įspėti žmogų, kad jo žodžiai gali būti viešai paskelbti visuomenės informavimo priemonėse. Jeigu pokalbis įrašomas, žurnalistas privalo apie tai informuoti pašnekovą.

21 straipsnis. Žurnalistas turi būti profesionaliai pasirengęs. Taisyklinga kalba, kalbos kultūra yra vienas svarbiausių žurnalisto profesinių reikalavimų. Žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai savo kūriniuose turi vengti vartoti nepadorių, užgaulių žodžių ir posakių.

https://ok.ru/video/3435466918641

LDiena.lt To paties "žurnalistu" save vadinančio LNK samdinio Mrazausko elgesys vėliau mitingo metu nė kiek nepasikeitė:

https://youtu.be/ZqVXskSZ2GQ?t=2043