Šešėlinė Vyriausybė: „Interpeliacija Sveikatos ministrui A. Dulkiui neišvengiama – situacija nevaldoma“

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-10-31 14:20:00, skaitė 460, komentavo 16

Šešėlinė Vyriausybė: „Interpeliacija Sveikatos ministrui A. Dulkiui neišvengiama – situacija nevaldoma“

Šį penktadienį, spalio 29 d. LVŽS šešėlinės Vyriausybės posėdyje ministrai svarstys Ingridos Šimonytės Vyriausybėje kilusią krizę.

„Pasitarime, kuris vyksta prieš šešėlinės Vyriausybės posėdį, detaliai aptarėme padėtį Vyriausybėje. Rytoj svarstysime kreipimąsi į opozicines Seimo frakcijas, sieksime sutarimo su jomis, ir kartu siūlysime LVŽS frakcijai palaikyti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, kadangi situacija kaista ne tik visuomenėje, bet ir sveikatos sistemoje. Ministras akivaizdžiai nesusitvarko, COVID-19 padėtis blogėja, sveikatos sistemos įstaigos – be vadovų, ministerijoje vykdomi abejotini viešieji pirkimai", – anonsuodamas posėdį sako LVŽS šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis. 

Pasak jo, interpeliacijos klausimą I. Šimonytei bus siūloma atidėti, nes, panašu, kad šį kartą Vyriausybės vadovė išgirdo didžiausiai opozicinei frakcijai priklausančių politikų raginimus teikiant 2022 m. biudžetą nekelti mokesčių, nes jie būtų nepakeliama našta didžiajai daliai Lietuvos visuomenės, jau dabar susiduriančiai su augančiomis produktų, paslaugų ir energijos kainomis.

Šešėlinio kabineto posėdyje taip pat dalyvaus Sveikatos teisės instituto direktorius doc. dr. Rimantas Jankūnas, kuris šešėlinę Vyriausybę supažindins su paskutinėmis Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) rekomendacijomis dėl COVID-19 testavimo. O šešėlinio ministrų kabineto posėdyje dalyvausiantis kriminologas, Mykolo Romerio universiteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto doc. dr. Alfredas Kiškis pasidalins kitų valstybių patirtimi pagrįstomis įžvalgomis apie galimas narkotikų dekriminalizavimo pasekmes. 

Posėdis prasidės 10 val., LVŽS frakcijos salėje, Seimo I rūmuose (IIa.), bus tiesiogiai transliuojamas socialiniame tinkle Youtube: