XXI amžiaus raupsai

Autorius: Andrius Martinkus Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/xxi-a... 2021-11-07 23:49:00, skaitė 724, komentavo 3

XXI amžiaus raupsai

Iki šiol susilaikydavau nuo viešų pasisakymų apie COVID-19. Visada maniau, kad nereikia kaišioti savo diletantiško trigrašio į sritis, kurių neišmanai. O aš nesu nei virusologas, nei netgi medikas.

Tačiau per šitą COVID-19 laikotarpį Lietuvos viešojoje erdvėje buvo prikaišiota daug trigrašių į sritis, kurios man rūpi. Viena tokių sričių yra lietuvių tautos nykimas neoliberalioje Lietuvos valstybėje. Per trisdešimt „nepriklausomybės“ metų lietuvių tauta degradavo nuo 3,7 iki 2,7 milijono gyventojų. Neteko ketvirtadalio žmonių.

Ar čia sutapimas, kad kaip tik dabar Vytautas Landsbergis pareiškė, jog būtų nieko tokio, jei išnyktų ketvirtadalis žmonių? Kas čia buvo? Senolio nusišnekėjimas, panašus į Didžiosios Britanijos ministro pirmininko pajuokavimą, jog „kai kuriuos žmones būtų galima sušerti gyvūnams“? O gal šis tas rimtesnio? O gal ir Boriso Džonsono pajuokavimas buvo šis tas daugiau už subtilų anglišką humorą?

Na, tarkime, Borisas Džonsonas yra juokdarys. Bet Vytautas Landsbergis – rimta figūra. Bent jau Lietuvoje. Lietuvos „nepriklausomybės“, išvadavusios Lietuvą nuo ketvirtadalio lietuvių, „tėvas“. Toks žmogus turi moralinę teisę kalbėti apie visą pasaulį. Nurodyti pasauliui kryptį. „Štai, žiūrėkite – mes jau palengvinome Žemės planetos naštą mums patikėtoje teritorijoje. Susimažinome vienu ketvirtadaliu. Ženkite paskui mus. Mes – visos planetos priešakyje! Mes – žmonijos avangardas!“

„Esame avangardas“, – taip sako ir Laisvės partija. Kuri kartu su visa „šaika“ kovoja su COVID-19 „šaikai“ patikėtoje teritorijoje.

COVID-19 yra ne šiaip sau liga šalia visų kitų ligų. Tai – „nešvari“ liga. Ir kiekvienam žmogui Lietuvoje ir pasaulyje, kurio sieloje dar liko šis tas švaraus, dabar jau visiškai aišku, jog COVID-19 liga yra kažkas labai nešvaraus.

Buvo sakoma, kad AIDS yra XX amžiaus maras. COVID-19 yra XXI amžiaus raupsai. COVID-19 nežudo taip masiškai, kaip žudė maras. Bet COVID-19 atskiria „švarius“ nuo „nešvarių“ taip, kaip kadaise atskirdavo raupsai. Tik daro tai nepalyginamai sėkmingiau už raupsus. COVID-19 tai daro globaliai.

Jėzus Kristus, gydydamas raupsuotuosius, ne tik rodė savo dievišką galią išgydyti nepagydomą atskiro žmogaus ligą. Sugrąžindamas į visuomenę tuos, kurie buvo laikomi „nešvariais“, jis skelbė Dangaus Karalystės pradžią.

Bet Jėzaus laikais raupsai nebuvo politinės valios manipuliacijos objektu. O COVID-19 liga yra toks objektas. Ir manipuliuoja juo ta pati politinė valia, kuri – bent jau Vakaruose – naikina „tradicines“ (t. y. krikščioniškas) vertybes, ir kuri – bent jau Lietuvoje – parodė savo mizantropišką prigimtį, sunaikindama 1/4 populiacijos.

Šiai politinei valiai Lietuvoje atstovauja ir Nausėda, ir Šimonytė, ir Landsbergiai, ir visi kiti, kuriems patinka Lietuvą naikinantis režimas.

Šita politinė valia yra kovotojo prieš Dangaus Karalystę – „šio pasaulio kunigaikščio“ – valios apraiška.

Todėl Nausėdos „veto“ – nepriklausomai nuo to, ar jis bus įveiktas, ar ne – yra gerai.

Nes Lietuvai tikrai nebus blogiau dėl to, kad nemyli vieni kitų tie, kuriems patinka Lietuvą naikinantis režimas.