ŠKOTIJA: SPALIO MĖN. 88 PROC. SU KORONA SUSIJUSIŲ MIRČIŲ ATVEJŲ BUVO VISIŠKAI ARBA IŠ DALIES PASKIEPYTI

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/skot... 2021-11-08 15:31:00, skaitė 483, komentavo 6

ŠKOTIJA: SPALIO MĖN. 88 PROC. SU KORONA SUSIJUSIŲ MIRČIŲ ATVEJŲ BUVO VISIŠKAI ARBA IŠ DALIES PASKIEPYTI

Naujausi turimi oficialūs visuomenės sveikatos duomenys atskleidė, kad per pastarąjį mėnesį 77 proc. hospitalizacijų dėl XX sudarė visiškai arba iš dalies paskiepyti asmenys, o per pastarąsias keturias savaites 88 proc. su XX susijusių mirčių taip pat sudarė visiškai arba iš dalies paskiepyti asmenys.

Škotijoje yra paskiepyta apie 72 proc. visų tinkamų skiepytis asmenų.

Nuo spalio 2 d. iki spalio 29 d. 64 proc. įtariamų XX atvejų buvo tarp paskiepytųjų, ir panašu, kad ši tendencija didėja.

XX statistinė ataskaita – tai savaitinė ataskaita apie turimus XX duomenis, kuriuos skelbia Škotijos visuomenės sveikatos biuras. Naujausia atnaujinta informacija, paskelbta lapkričio 3 d., patvirtina šiuos skaičius.

Ataskaitos 18 lentelėje (37 psl.) pateikiamas teigiamų XX atvejų skaičius pagal savaites ir skiepijimo būklę nuo spalio 2 d. iki spalio 29 d. Išvados patvirtina, kad daugiausia XX atvejų buvo tarp visiškai paskiepytų gyventojų per savaitę, kuri prasidėjo spalio 23 d., – visiškai paskiepyti asmenys sudarė 11 416 atvejų. Lentelėje matyti, kad neskiepytieji sudarė mažiau nei pusę šio skaičiaus – užregistruoti 5 655 atvejai.

Lentelėje matyti, kad per mėnesį toliau didėjo paskiepytų asmenų dalis nuo visų asmenų, kuriems nustatytas teigiamas XX testas.

Duomenys rodo, kad iš dalies arba visiškai paskiepyti gyventojai sudarė 64 proc. visų XX atvejų per šį laikotarpį, o neskiepyti gyventojai – 36 proc.

Tai ar veikia bl@t tos vakcinos?

Nuorodos iš oficialių šaltinių:

SCOTLAND: IN OCTOBER, 88% OF COVID-RELATED DEATHS WERE FULLY OR PARTLY VACCINATED

Išvertė Vygantas Kelertas