Die Welt: žmonių kontrabandininkai į Vokietiją iš Baltarusijos – prieglobstį gavę imigrantai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-11-14 06:11:00, skaitė 572, komentavo 4

Die Welt: žmonių kontrabandininkai į Vokietiją iš Baltarusijos – prieglobstį gavę imigrantai

Būdai, kuriais migrantai nelegaliai patenka į ES, yra ir įvairūs, ir panašūs. Remiantis ES Komisijos gautu dokumentu, daugumą bandymų per Baltarusiją į Vokietiją atgabenti daugiau migrantų vykdo kontrabandininkai iš Vokietijos; apie tai praneša "Die Welt".

Šaltinis - policijos pranešimai apie areštus. "Dauguma atvejų, apie kuriuos pranešta", susiję su "vairuotojų sulaikymu", kurie sudaro sąlygas "neteisėtiems migrantams" patekti į Vokietiją. Tam jie naudojasi išsinuomotais automobiliais, kuriais per Lenkiją gabena žmones, daugiausia iš Sirijos, Afganistano, Irano, Irako, Kuveito ir Jemeno. Vairuotojai - daugiausia iraniečiai, irakiečiai, sirai ir turkai, "gyvenantys Vokietijoje". Migrantai atveža dar daugiau migrantų.

Kontrabandos veikloje taip pat dalyvauja baltarusiai ir rusai. Kai kurie iš jų turėjo Lenkijos Šengeno vizas arba gyveno Nyderlanduose. Baltarusijos pasienyje esantys migrantai tikslo šalimis įvardijo Vokietiją ir Suomiją.

image.png

Migrantus į Baltarusiją gabena įvairios oro transporto bendrovės, įskaitant Baltarusijos oro transporto bendrovę "Belavia" ir "Turkish Airlines". Keturiais-septyniais skrydžiais per savaitę jie gabena migrantus iš Stambulo į Minską. Per vieną skrydį galima tikėtis apie 180 keleivių.

Tuo pat metu daugėja irakiečių ir sirų, "skrendančių į Minską per Dubajų". Oro linijų bendrovė "Fly Dubai Airline" kasdien skraidina iš Dubajaus į Minską. Sirijos oro linijų bendrovė "Cham Wing Airlines" taip pat vykdo užsakomuosius skrydžius iš Damasko į Minską.

Horizonte iškyla nauja grėsmė. Daug migrantų atvyksta prie ES sienos per "Rusijos oro uostą netoli Estijos ir Latvijos sienos". "Pskovo oro uostas gali aptarnauti skrydžius iš Baltarusijos, Turkijos ir Egipto", - rašoma dokumente.

https://www.welt.de/politik/ausland/plus234976830/Grenze-zu-Belarus-Mehrheit-der-Schleuser-aus-Deutschland.html