Vokiečiai sako „ačiū“ Lenkijai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-18 18:26:00, skaitė 456, komentavo 6

Vokiečiai sako „ačiū“ Lenkijai

Aleksandras Lukašenka savo arabus turistus su autobusais išvežė iš Kuznicos perėjos prieigų nežinoma kryptimi, rašoma vokiečių die Welt.

Tuo metu Lenkijos Prezidentas Andžejus Duda, viešintis Juodkalnijoje, spaudos konferencijoje pareiškė, kad Lenkija neleis, kad kas nors spręstų per jų galvas sutartis dėl sienos.

Prezidentas pabrėžė, kad būtent Aliaksandras Lukašenka "stumia" migrantus į ES, elgdamasis su jais kaip su daiktais, prie Lenkijos sienos, kur kyla riaušės. Jis pabrėžė, kad Lenkija privalo ginti ES sieną nuo nelegalios migracijos.

Vokietijos prezidentui pasakiau, kad Lenkija nepripažins jokių susitarimų dėl padėties Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, kurie priimami virš mūsų galvų", - pabrėžė prezidentas Andrzejus Duda. Turime teisę spręsti patys ir šią teisę negailestingai įgyvendinsime", - pridūrė jis.

image.png

Pirmadienį prie Lenkijos atstovybių Miunchene ir Berlyne vyko solidarumo mitingai

Norėdami išreikšti padėką Lenkijai ir pasipriešinti neteisėtam migrantų gabenimui, Vokietijos piliečiai surengė mitingus prie ambasados Berlyne ir generalinio konsulato Miunchene. Be Lenkijos ir Vokietijos vėliavų, dalyviai laikė užrašus "Ačiū" vokiečių ir lenkų kalbomis.

Renginio Miunchene pabaigoje mitingo dalyviai Lenkijos ambasados atstovui įteikė deklaraciją.  Dalyviai joje gyrė Lenkijos pasieniečių pasiaukojimą ir palygino juos su karaliumi Janu III Sobieskiu, kuris 1683 m. išgelbėjo Europą nuo islamizacijos suvienijęs Europos kariuomenę Kahlenberge prie Vienos. "Dėl to Sobieskis yra visos Europos didvyris ir pavyzdys kiekvienam doram europiečiui, net ir šiandieninės krizės sąlygomis", - rašoma dokumente.

AfD užsienio politikos ekspertas ir Bundestago deputatas Petr Bystron pabrėžė, kad Lenkijos vyriausybė nuosekliai įgyvendina Šengeno sutartį. Jis griežtai kritikavo Vokietijos vyriausybę už tai, kad ji kviečia migrantus atvykti į Vokietiją:

"Didžiausia atsakomybė dėl šios migracijos krizės tenka Vokietijos vyriausybei, kuri sukūrė traukos veiksnį. „Tiesa ta, kad migrantai nori atvykti į Vokietiją, nes čia jie gauna geriausią išlaikymą."

Bystron priminė, kad Irako prezidentas ragino Vokietijos vyriausybę išsiųsti jaunus irakiečius atgal į tėvynę. Jų skubiai reikėjo sugriautai šaliai atstatyti. Lenkų tvirtumas jau duoda vaisių - Irako vyriausybė išsiuntė lėktuvą į Baltarusiją, kad pargabentų Irako piliečius namo.

image.png

Neapsikentę to, kairiųjų ir kraštutinių kairiųjų sluoksniai Vokietijoje toliau deda pastangas, kad migrantai atvyktų į Vokietiją. Taigi mitingai vyko pačiu laiku, nes Miunchenas pasisiūlė tapti vadinamuoju "saugiu prieglobsčiu" Irako migrantams. Miesto tarybos narė Verena Dietl pasiūlė Baltarusijos diktatoriui Lukašenkai apgyvendinti "pabėgėlius" Miunchene ir "suteikti jiems galimybę pasinaudoti tinkamomis prieglobsčio procedūromis". Bystronas, Bundestage atstovaujantis Miuncheno šiaurinei rinkimų apygardai, sakė:

"Migrantų priėmimas Vokietijos mokesčių mokėtojų sąskaita yra spjūvis į veidą visiems Miuncheno gyventojams, kurie sunkiai randa būstą esant aršiai konkurencingoje būsto rinkoje ir dar turi jį finansuoti iš savo uždirbtų pinigų." Šiuo metu Miunchene trūksta būstų 20 000 žmonių. "Tokioje situacijoje migrantų atvežimas į miestą yra tiesiog antisocialus", - sakė Miuncheno parlamento narys. Baltarusijos prezidentui Lukašenkai tai rūpi ne mažiau nei SPD miesto tarybos nariui Dietlui. Diktatorius su dėkingumu priėmė pasiūlymą ir pasiūlė Irako migrantus nuskraidinti į Miuncheną Baltarusijos valstybine oro linijų bendrove "Belavia".

Vokietijos žiniasklaida apie Lenkijos palaikymo mitingus nepranešė. Dalyvavo dvi Lenkijos televizijos komandos, kurios rengė išsamius reportažus Lenkijos televizijai.

 

image.png

Europos naikintoja Angela Merkel vėl palaižė diktatoriaus Lukašenkos užpakalį

 

 

Baltarusijos agentūra Belta pranešė pavakare, kad Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukašenka, kaip ir buvo sutarta anksčiau, telefonu kalbėjosi su Vokietijos Kanclerės pareigas einančia Angela Merkel. Apie tai Belta informavo Baltarusijos vadovo spaudos tarnyba.

"Pokalbis, kaip žinote, buvo susijęs su padėtimi Baltarusijos ir Europos Sąjungos pasienyje. Išsamiai aptarusios pabėgėlių problemą, šalys priėjo prie vienareikšmiško susitarimo, kaip veikti ir judėti į priekį sprendžiant esamas problemas. Baltarusijos Prezidentas ir Vokietijos Kanclerė a.i. susitarė, kad visa problema turėtų būti sprendžiama Baltarusijos ir ES lygiu, o atitinkami abiejų šalių pareigūnai turėtų pradėti neatidėliotinas derybas, kad būtų išspręstos esamos problemos. Pabėgėlių noras atvykti į Vokietiją bus sprendžiamas tame pačiame kontekste", - sakė spaudos tarnyba.

Lenkija ir Lietuvos URM sukritikavo šį Angelos Merkel pokalbį, kuris legitimuoja Baltarusijos diktatorių, skaldo ES.

Nuorodos:

https://www.welt.de/politik/ausland/article235101186/Belarus-bringt-Migranten-mit-Bussen-an-andere-Orte.html

https://wpolityce.pl/polityka/574440-wiemy-co-prezydent-duda-powiedzial-steinmeierowi

https://unser-mitteleuropa.com/muenchen-afd-solidaritaetskundgebung-vor-polnischer-vertretung-spd-will-in-zusammenarbeit-mit-lukaschenko-migranten-einfliegen/

https://www.belta.by/president/view/itogi-razgovora-lukashenko-s-merkel-problema-bezhentsev-vynositsja-na-uroven-belarusi-i-es-470126-2021/

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786