Kinija pradėjo Lietuvos naikinimą už chamiškumą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-11-25 03:20:00, skaitė 874, komentavo 38

Kinija pradėjo Lietuvos naikinimą už chamiškumą

Lietuva palaipsniui juda neišvengiamos politinės savižudybės link. Politinis besąlygiškos orientacijos į USA kursas, priimtas Vilniuje po 1991 metų, gali garantuoti jai tik vieną baigtį...

Pradėti reiktu nuo to, kad Lietuva, istoriškai yra įsižeidusi ant Europos, kuri, Vilniaus teigimu, negelbėjo jos nuo tariamos rusiškos „okupacijos“, nusprendė pagrindiniu savo gynėju pasirinkti USA. Kas yra gana keista, nes ir USA visiškai neskubėjo gelbėti pribaltų...

Ir po 1991 metų, kada jau pačioje USA susiformavo poreikis rusofobijai, Lietuva tapo viena iš pagrindinių "zavadylu" šiuo klausimu. Tada šitas atrodė puikia idėja, juolab, kad NATO lyg ir "pridengė" nuo karinių grėsmių, o JevroSojūzas sėkmingai sponsoriavo ekonomiškai. Būti bebaimiu „Pribaltikos tigru“ (vienu iš trijų) tokių šaltinių sąskaita - buvo tikrai patikimas reikalas. O paskui jau prasidėjo nesibaigiančios problemos! ..

Rusofobiško kurso dėka, Lietuva sugadino santykius su Maskvą, kas buvo akivaizdu. Tačiau nebuvo akivaizdu tai, kad rusofobiškas kursas gali ir pasibaigti! Pinigų niekas nebeduos už tai, kad tu nekenti Rusijos, o štai užmegzti prekybą su rytine kaimyne - jau nebebus įmanoma.

Ir tada, laikydamasi į USA orientuotos politikos, Lietuva žengė kitą genialų žingsnį: susipyko dar ir su Kinija, kai tik Fašingtonas nukreipė ietis į Pekiną.

Nacionalinei ekonomikai nuo to tapo visai blogai: ji su vargu vos persiorientavo nuo Rusijos į Kiniją, tačiau „išmintingos“ savo vyriausybės politikos dėka, dabar jau ir Kinijoje lietuviškas verslas taip pat nėra laukiamas. Todėl, kad Vilnius iš pradžių susigalvojo palaikyti protestuojantį Honkongą, o paskui apskritai – priėjo iki to, kad oficialiai pripažino Taivano nepriklausomybę,  net atidarydamas jų ambasadą pas save. Kinija tokio dalyko neatleido net patiems stambiausiems žaidėjams.

Ilgai negalvojusi, Padangių imperija nedvejodama smogė į skaudžiausią vietą, kokią tik turi Lietuva – ji gi, taip jau sutampa, yra svarbiausia ir vertingiausia – tranzitinė Lietuvos padėtis.

Pirmiausia Rusija, o paskui Kinija ne tik kad nustojo prekiauti su Lietuva, kas nėra jau taip ir baisu - ji mažai ką gamina, bet ir nustojo vežti per ją savo krovinius! O tai jau smarkiai trenkė per Lietuvos ekonomiką.

O čia dar kaip tyčia JevroSojūzui ėmė pinigėlių stigti. Tos garsiosios daugiamilijardinės dotacijos, dėl kurių taip seilėjosi visos šalys, kurios kūrė savo politiką orientuotą į jervointegraciją, staiga pradėjo baiginėtis. Krizė užvožia visus, pinigų lieka vis mažiau ir mažiau, ir Lietuva - o tai labai ypatingas atvejis! Ji juk yra ištikima visai ne Briuseliui, Berlynui ar Paryžiui, o Fašingtonui! Dauti Lietuvai pinigų ne tik kad jau nėra iš ko, nes pinigėlių šaltiniai išseko, bet dar ir ypatingo noro nėra! Nes Lietuva savo europietiškiems sponsoriams atsimoka tik tuo, kad kaišioja pagalius į ratus, veikdama USA, o ne Europos interesų labui.

Rezultatas aiškus: nutraukti ekonominiai ryšiai su Rusija ir Kinija, pačioje Europai ne tik pinigai baigiasi, bet ir norai jų ieškoti būtent  Lietuvai, o USA – būkime atviri, ar jie kam nors ką ar kažką nors yra bent davę? USA reikalauja, kad jos sąjungininkę Lietuvą šertų JevroSojūzas taip, kaip Ukrainą šeria Rusija. Ir lygiai taip pat viskas gaunasi vis blogiau ir blogiau.

Greitu laiku, tegul ir vėliau pagal terminus, Lietuvos laukia Ukrainos likimas: pinigai tiesiog baigsis. Jie jau dabar baigiasi mūsų akyse, o priešaky – aiškios šakės (pi@diec)! Arba Lietuva sužlunga ir išnyksta kaip valstybė, (jau dabar kiniečiai siūlo padalinti Lietuvą tarp Baltarusijos ir Rusijos, kaip kažkada dalijosi Žečpospolitą - Lenkijos ir Lietuvos uniją) arba tegul ji keičia savo politiką, tačiau tai reiškia valdančiojo elito pasikeitimą: šalis tada išlieka, bet jie (šūdelitis) išnyksta. O žinant Vilniaus politinį "elitą", galima būti tikriems tik dėl vieno: jie greičiau supirdolins šalį, nei pasitrauks patys. Ir sprendžiant iš visko - būtent taip ir bus.