Po tokio "tyrimo" metas išformuoti LRT

Autorius: TEISINGUMO AUŠRA Šaltinis: Po tokio "tyrimo" metas išfor... 2021-11-26 01:49:00, skaitė 692, komentavo 5

Po tokio

Visuomeninis transliuotojas, liaudyje pakrikštytas „Landsbervizija“, parodė  ir paskelbė savo portale ilgai jo paties reklamuotą eilinį dokumentinį „tyrimą“ „Riaušių anatomija: dalyviai, kurstytojai, ryšiai“. Opuso autoriai – nusipelnę analitikai Mindaugas Aušra, Jurgita Čeponytė, Rūta Juknevičiūtė, Indrė Makaraitytė bei Jurga Tvaskienė - kelias savaites prieš tai viešoje erdvėje gyrėsi, kokią begalę vaizdo įrašų jie peržiūrėjo, į kokį analitinį gylį jie nėrė.

Ir ką gi? „Kalnas pagimdė pelę“. Išėjo provincialumu trykštanti propaganda. Visą valandą „tyrinėtojai“ pilstė šventą  vandenėlį ant valdžios malūno, o purvus – ant tikrosios (ne seiminės) opozicijos.

Filme, primargintame opozicijos veikėjų pavardėmis, organizacijų pavadinimais, vaikiškomis schemomis (kuomet tiesiog piešiamos nieko nesakančios strėlytės), „iš svetur“ (žinoma, iš Rusijos) „kurstomų“ mitingų kadrais sudaromas „blogiečių“  sąmokslo  vaizdas. Prieš ką? Žinoma, prieš valstybę, kuri sutapatinama su valdžia. „Versijos“ pateikiamos be jokių įrodymu, lėkšto holivudiško „fentezy“ stiliumi.

Žurnalistai-propagandistai filme kelis kartus atsiremia į VSD metines ataskaitas. Tai vienintelis jų „įrodymas“. Mat VSD tapo it Vatikanas viduramžiais - Landsbervizijai ir net teismams nurodinėjantis, kas nuo Dievo, o kas nuo šėtono. Akivaizdu, kad filmo režisieriai viską su VSD ir  derino - ir gal net spėja ten padirbėti. (Natūralu - tarp LRT ir VSD vyksta vaisinga kadrų kaita, pavyzdys – visus valdžios ordinus sugebėjęs nusiraškyti, nepriklausomas žurnalistas Audrius Matonis, dabar jau koordinuojantis „filmų“ kūrybą iš VSD pusės).

Panašaus pobūdžio „tyrimai“ - ne kartą matyti. Brežnevo-Landsbergio laikai susiliejo. Filme viskas suvelta į marazminį jovalą: ir priverstinė vakcinacija, ir Šeimų Sąjūdžio mitingai, ir LGBT renginiai, ir riaušės prie Seimo, ir policijos pasirengimas, ir opozicinių žurnalistų transliacijos, ir t.t.

„Tyrime“ minimas ir mūsų judėjimas „Teisingumo Aušra“ bei kitos mums giminingos neformalios organizacijos. Reikia padėkoti „tyrimo“ autoriams už „Teisingumo Aušros“ tikslų reklamą plačiai visuomenei, o būtent už šią, geriausią filmo vietą: „Jis (judėjimas) siekia, kad referendumui sušaukti užtektų 100 tūkst. piliečių parašų, atšaukti Seimą, surengti teisėtą referendumą dėl Lietuvos narystės NATO ir ES (nes teisėtų nebuvo), nesipykti su Rusija ir Baltarusija. Taip pat pasisako prieš apribojimus nevakcinuotiems žmonėms ir už šeimą, grįstą vyro bei moters santuoka.“

„Teisingumo Aušra“ iš tikrųjų sudaro grėsmę valstybei, kurią valdo oligarchinė mažuma. Jau teko skelbti, kad LRT ir kiti ruporai yra tipiniai šios mažumos ramsčiai, propagandos ministerijos.

Mes gi – už gyventojų daugumą, kurią ir siekiame organizuoti į sutelktą jėgą.

Iš čia – keli pasiūlymai nesisteminei opozicijai.

Pirma, kolektyviai paduoti į teismą LRT už sąmoningą spaudimą ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių, už sąmoningą neigiamos nuomonės formavimą apie ištįsas žmonių grupes, nekaltumo prezumpcijos pažeidimą, kaltinamojo akto rašymą tiesiai eteryje. Tai – spaudimas būsimam teismui, sąžiningo teisminio proceso pažeidimas.

Antra, gal jau laikas ir nesisteminei opozicijai parengti savo tyrimą apie oficiozinių propagandistų ryšius su JAV spectarnybomis bei užsienio „fondais“? Jie veikia kaip atviri užsienio agentai, kuriems užkardyti būtinas „Įstatymas dėl organizacijų-užsienio agentų“ – pirmosios tokį, beje, priėmė pačios JAV dar pokario metais.  

Ir trečia, metas paspartinti nesisteminės opozicijos koordinavimąsi.

Mat istorijas vėjas pučia į mūsų bures.

TEISINGUMO AUŠROS Infocentras

LDiena.lt Savo ruožtu, negaliu nepadėkoti mūsų ANTInacionaliniam transliuotojui už jo triūsą, populiarinant LIAUDIES ŽINIASKLAIDĄ, savo žiūrovų tarpe:

https://youtu.be/yKPCVZwzYNE