Aurimas Guoga: Kaip reaguoti į nuodytojų baudas

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-28 21:53:00, skaitė 529, komentavo 7

Aurimas Guoga: Kaip reaguoti į nuodytojų baudas

Mačiau tokį Dulkio plakatą: Aš pasiskiepijau. O koks tavo planas?".

Tai štai, mums reikia turėti planą bet kuriam leftistų puolimo atvejui. Vienas aktualiausių - kaip reaguosime į jų puolimą baudomis ar kitokiomis represijomis.

Pirmiausia turime gerai žinoti kur leftistų ir mūsų silpnosios vietos. Leftistų silpnoji vieta - amoralumas ir kad jų nurodymų vykdyti žmogui neapsimoka. Mūsų silpnoji vieta - kad už priešinimąsi galime susilaukti represijų, visų pirma baudų. Todėl mūsų strateginė užduotis - provokuoti kad leftistų veiksmai taptų kuo amoralesni, tačiau tuo pačiu kad išvengtume jų nurodymų padarinių.

Jeigu leftistų nurodymai ir veiksmai bus beviltiški, tai atstums dar daugiau žmonių ir didins visuomenės motyvaciją į nurodymus spjauti. O jeigu žmonės masiškai nevykdys leftistų nurodymų, tai reikš kad jie neteko realios valdžios.

Tuo tarpu mums per šį laiką reikia kuo sausesniems išlipti iš balos. Vienas rimčiausių įrankių jų rankose - baudos. Pavyzdžiui, paskelbs privalomą nuodijimą ir grasins nepakeliamomis baudomis. Ką darysime?

Tokiu atveju mes turime šansų tik tokiu atveju, jeigu visuomenėje įsigalėjusios nuotaikos leis nurodymus apeidinėti. Tada dar galėtume susiveikti kokį tai suklastotą popierėlį ir gyventi toliau. Jeigu ne - manau geriausia iš čia bėgti.

Tačiau čia sunkiausias įmanomas atvejis. Kas bus, jeigu nuodytis nevers, tačiau už jiems nepatinkančius veiksmus apdės didelėmis baudomis? Pavyzdžiui, jau dabar verslui gresia 6000 eurų bauda už sveikuolio aptarnavimą. O sveikuoliui už pasirodymą susileidusių zonose iki 4 metų nelaisvės.

Manau visa žaidimo esmė ir yra kad mes pagaliau išsigąstume ir atsisakytumėme savo teisių, laisvo žmogaus gyvenimo būdo. Jeigu už apsilankymą grasina 4 metais, tačiau jums iš tiesų reikia ten eiti, aš jūsų vietoje eičiau. Gal ir rizikuoju kalėjimo metais, tačiau nusileisdamas pats save įkalinu. Be to, man būtų įdomu pažiūrėti kaip leftistai visus sveikuolius sukiša į kalėjimus - kurgi tuomet dėtų nusikaltėlius? Mano galva, leftistai dėl nelaisvės bausmių blefuoja, tačiau jeigu ne - vis tiek eičiau. Šiuo metu neinu tik dėl to, kad man ten iš tiesų nieko nereikia.

Finansinės baudos. Tarkime, turite verslą ir jums gresia 6000 eurų bauda už sveikuolio aptarnavimą. Tai rimta. Tačiau kiek prarandate, jeigu Pišo nurodymams visgi paklūstate? Trečdalį apyvartos? Ketvirtį?

Mano įsitikinimu, daug protingiau Pišo nurodymų nevykdyti ir atsiverti rizikai kad nubaus. Pirma, to gali ir neįvykti. Antra, net jeigu įvyks, sumokėsi iš tos apyvartos dalies, kurią išsaugojai pasirinkęs nevykdyti. Mano intuicija sako, kad tokiu atveju nuostoliai bus mažesni.

Galiausiai, mes turėtume sukurti kokius tai savitarpio pagalbos fondus ir padėti žmonėms sumokėti Pišui baudas. Pavyzdžiui, aukotume Šeimų sąjūdžiui į specialią sąskaitą, o nukentėjusieji galėtų kreiptis ištikus bėdai pagalbos. Tačiau kaip ir kiekvienoje įprastinėje draudimo veikloje, šis fondas turėtų padengti ne visą baudos dydį, kad žmogus visgi pats kuo labiau saugotųsi ir per neatsargumą neprisišauktų Pišo.

Tai tiek. Mes šį karą laimėsime tik tokiu atveju, jeigu gyvensime normaliai nepaisant to ką Pišas įsakys ir kuo mums grasins. Laisvas žmogus yra laisvas dėl to, kad jo nepriversi elgtis vergiškai. Todėl ir raginu savo laisvės jokiu būdu neatsisakyti - sutikus atsisakyti vėliau ją atgauti bus nepalyginamai sunkiau.