Įsigyjant naują kovos mašinų sistemą, teko susidurti su iššūkiais, jie sėkmingai įveikiami

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/isigy... 2021-12-05 23:59:00, skaitė 380, komentavo 8

Įsigyjant naują kovos mašinų sistemą, teko susidurti su iššūkiais, jie sėkmingai įveikiami

Rusijai vis garsiau žvanginant ginklais, su pėstininkų kovos mašinų „Vilkas“ projekto įsigijimą vykdančios tarptautinės organizacijos OCCAR ir mašinas gaminančio konsorciumo ARTEC atstovais Krašto apsaugos ministerija aptarė projekto eigą.

Susitikime Krašto apsaugos ministerijoje pasirašytas OCCAR ir ARTEC dokumentas – sprendimų planas, kuriame numatomas pristatytų kovos mašinų garantijų pratęsimas, priėmimo procedūrų pakeitimas ir kt.

Įsigyjant naują kovos mašinų sistemą, gamybos procesu metu, derinant skirtingas sistemas, teko susidurti su iššūkiais.

Pasak krašto apsaugos viceministro Viliaus Semeškos, pėstininkų kovos mašinų gamybos procesas vyksta toliau, tačiau naujai pagamintų mašinų pristatymas vėluoja dėl pastebėtų trūkumų, kurių pašalinimui reikia daugiau laiko.

Įtakos procesui turi ir pasaulinė pandemija bei dėl to trūkinėjančios tiekimo grandinės. Gamintojai stengiasi, kad projekto įgyvendinamas vyktų kuo sklandžiau, kad į Lietuvą būtų pristatyta aukščiausius kokybės standartus atitinkanti kovinė technika.

Pėstininkų kovos mašinas „Vilkas“ pagal Lietuvos kariuomenės reikalavimus gamina Vokietijos konsorciumas ARTEC.

Mašinose sumontuoti Izraelio gamybos ginkluotės bokšteliai, jos apginkluotos JAV gamintojo 30 mm patrankomis MK-44S ir Izraelio prieštankinėmis raketomis „Spike LR“. Mašinose taip pat integruota kita specializuota įranga, elektroninės sistemos. Sutarties įgyvendinimą vykdo ir prižiūri tarptautinė ginkluotės įsigijimo agentūra OCCAR.

„Vilkais“ bus aprūpinti du Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ vienetai – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionai.