Dar kartą skelbiama, kada Rusija ir kiek jos kareivių pradės karinę invaziją į Ukrainą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/dar-k... 2021-12-06 19:35:00, skaitė 455, komentavo 7

Dar kartą skelbiama, kada Rusija ir kiek jos kareivių pradės karinę invaziją į Ukrainą

Llietuvos trispalvė Ukrainos Rusijos karo veiksmų zonoje ypač svarbus simbolis.

Nepriklausoma Lietuvos bei pasaulio žiniasklaida jau daug kartų skelbė, kad Rusija karinę invaziją į Ukrainą pradės 2022 m. sausio, o vėliausiai vasario mėnesį.

Dėl šios bėdos taip nuolat informuojantis leidinys respublika.lt, taip pat dar kartą skambina pavojaus varpais, kada Rusija jau puls Ukrainą.

„JAV žvalgyba išsakė prielaidą, kad Rusija įsiveržimą į Ukrainos teritoriją planuoja 2022-ųjų pradžioje. Tokią informaciją, remdamasi neįvardintu šaltiniu prezidento Džo Baideno (Joe Biden) administracijoje, paskelbė „Associated Press“, - rašoma gruodžio 6 d. respublika.lt publikacijoje „JAV įvardino kada Rusija puls Ukrainą“.

Pranešama, kad „Maskva planuoja į Ukrainos pasienį permesti 175 tūkst. kariškių, pusė iš kurių jau yra numatytose pozicijose“.

„Vokietijos leidiniui „Bild" neįvardinti šaltiniai NATO ir saugumo tarnybose teigė, kad puolimas gali prasidėti sausio pabaigoje - vasario pradžioje“, - primenama straipsnyje.

Atskleidžiama, kad „NATO strategų turima informacija, trečiame etape rusų kariai puls Kijevą iš šiaurės“.

skirt.png

Ankstesnėje respublika.lt publikacijoje „Situacija aplink Ukrainą vis labiau kaista“ buvo skelbiama, kad Kijevas „nerimauja, kad prie šalies sienos su Baltarusija gali įvykti karinis puolimas“

Buvo perspėjama, kad Ukrainos karinės žvalgybos vadovas „leidiniui „The Military Times" teigė, kad Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė daugiau kaip 92 tūkst. karių ir rengiasi iki sausio pabaigos ar vasario pradžios inicijuoti puolimą“.

Valstybinis transliuotojas taip pat yra informavęs, kad Rusija karinę invaziją į Ukrainą turėtų pradėti 2022 m. sausio mėnesį.

Nerimu dėl būsimos Rusijos karinės invazijos į Ukrainą nuolatos dalinasi ir nepriklausomas Žmonių partijos portalas, kiti didieji šalies leidiniai.

Ekspertai.eu primena, kad dar 2015 m. birželio 30 d. tuometinis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Italijos leidiniui „Corriere della Sera“ teigė: „Šiandien Putino įsakymu mūsų teritorijoje sutelkta 200 tūkst. žmonių, ir jų arsenalas pildomas tankais, reaktyvinės salvinės ugnies sistemomis, oro gynybos priemonėmis.“

Taip pat tik kokybiškos informacijos portalas 15min.lt informavo, kad „karui Ukrainos Rytuose tiesiogiai vadovauja net penki Rusijos generolai“.

15555555.jpg

Ir nors daugybė Rusijos karių jau buvo Ukrainoje, po mėnesio tais pačiais metais P. Porošenka pareiškė, kad, remiantis karinės žvalgybos turima informacija, Rusijos pajėgos gali įsiveržti į Ukrainą.

„Turiu informacijos iš žvalgybinių šaltinių, kad įsiveržimas bus“, – tąsyk sakė Ukrainos vadovas, kurį citavo nepriklausomas Žmonių partijos portalas delfi.lt.

ddddel.jpg

Apie visa tai plačiau buvo skelbta ekspertai.eu publikacijose „Kodėl Ukrainos armija negelbėja Krymo gyventojų taip, kaip gelbėja Donbaso gyventojus?“ ir „Prie Ukrainoje sutelktų 200 tūkst. Rusijos smogikų planuoja prisijungti nauji įsiveržėliai“.

Tačiau 2021 m. liepos 25 d. nepriklausomas Žmonių partijos portalas pranešė, kad Ukraina ir vėl „dėlioja galimą Rusijos įsiveržimo scenarijų“.

„Nepaisant daugiau nei 100 tūkst. Rusijos karių, šių metų balandžio mėn. atsiųstų prie Ukrainos sienų, buvęs Ukrainos gynybos ministras Andrijus Zagorodniukas nelinkęs manyti, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pasirengęs kariauti. Ne vienerius metus skyręs projektams, kurių tikslas – modernizuoti Ukrainos kariuomenę, A. Zagorodniukas savo nuomonę linkęs grįsti tuo, kad invazija šį kartą Rusijai nebūtų panaši į malonų pasivaikščiojimą parke“, - skelbiama analitinėje analizėje „Dėlioja galimą Rusijos įsiveržimo scenarijų: įžengti būtų lengva, ištrūkti – ne“.

fhufhuf.jpg

Šia proga ekspertai.eu primena savo komentarą, skelbtą kiek anksčiau, bet iki šiol nepraradusį aktualumo:

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Ekspertai.eu kreipiasi į karybos žinovus bei psichologus – jei Ukrainoje ir taip jau seniai šimtai tūkstančių įsiveržusių Rusijos karių, kurie yra užėmę Krymą ir dalį Donbaso, dėl kokių priežasčių Rusijai reikia veržtis dar kartą ten, kur jau ji ir taip yra?

Juo labiau, kad naujai įsiveržę Rusijos kariai jau neturėtų galimybės ištrūkti iš Ukrainos kariuomenės gniaužtų, kaip kad analitinėje analizėje skelbia Landsbergių leidinio analizių analitikai Marc Champion ir Daryna Krasnolutska iš „Bloomberg“.

P. S.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuva remia Ukrainą ne tik finansais ir karinėmis priemonėmis, bet taip pat komandiruoja daug specialistų ir politikų, kurie padeda mūsų kaimynui geriau įveikti korupciją, sparčiau artėti prie vakarietiškos kultūros ir integruotis į Europos Sąjungą bei NATO.

O oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas valstybinio transliuotojo eteryje yra informavęs, kad ukrainiečiai šiame kare stengiasi žudyti pirmiausia būtent rusų tautybės žmones.

Keli susiję:

Oficialu: Rusija karinę invaziją į Ukrainą pradės kitų metų sausį, vėliausiai vasarį

Landsbergių leidinys neslepia: rusai savižudžiai psichopatai – veršis dar kartą ten, kur ir taip jau yra

Prie Ukrainos sienos – rekordinis skaičius Rusijos karių

P. Porošenka: Ukrainoje yra iki 14 tūkst. Rusijos karių

Petro Porošenka: šiandien Ukrainoje yra 11 tūkstančių Rusijos karių

Prie Ukrainoje sutelktų 200 tūkst. Rusijos smogikų planuoja prisijungti nauji įsiveržėliai

sa.png