Ko Baidenas nori iš Putino?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2021-12-08 02:57:00, skaitė 720, komentavo 15

Ko Baidenas nori iš Putino?

Šiandien, kaip daugelis prisimena, yra šventė - Stalino Konstitucijos diena, (straipsnis 2021.12.05.) bet aš noriu pakalbėti kita tema. O būtent aptarti jau anonsuotą (šiandien,  2021.12.07., nuotolinių būdu) išsamų Putino ir Baideno pokalbį, net, jei tiksliau, vieną jo aspektą. O būtent - kam to labiau reikia?

Pradėkime nuo Baideno. Priminsiu, kad jis atėjo į valdžią kaip elito „vakarietiško“ globalaus projekto atstovas, tai yra transnacionalinių bankininkų, kurie buvo pagrindiniai Breton-Vudso sistemos naudos gavėjai. Jie, o visiškai ne pati USA.

Breton-Vudso modelio (ekonominio) žlugimas  „reiganomikos“ versijoje (išraiškoje) 2008 metais privedė iki to, kad USA labai sustiprėjo antiliberastinė elito dalis (primenu, jei demokratija yra žmonių pasivadinisiu demokratais valdžia, tai „liberazmas, liberastija - tai banksterių valdžia“), ir bankininkai  2016-tais priėjo prie „raudonosios“ ribos, iš jų galėjo būti atimta valdžia. Todėl titaniškų pastangų dėka jie grąžino savo atstovą į Baltuosius rūmus su užduotimi: viską sugrąžinti atgal!

Baideno  užteko dviem mėnesiams (iki šių metų kovo vidurio), po ko tapo aišku, kad reikia kardinaliai keisti visus modelius. Galbūt tokį supratimą „vakarietiško“ projekto (šūd)elitas turėjo ir anksčiau, tačiau kova su Trampu ir suįžūlėjusiais „skaitmenistais“ (FB, Google, Twitter ir k.t.) atėmė visus analitinius resursus kita kryptimi. Ir šiandien jau aišku (žr. Chazino fondo apžvalgas, ten yra detaliai aprašomos amerikoniškos ekonomikos problemos), kad visos kitos problemos šiame fone ypatingos reikšmės neturi.

Baidenas neturi laiko atsargoje, infliacija sparčiai auga ir būtent pačioje USA reikia gelbėti situaciją (bankininkai negali sau leisti valdžią šalyje atiduoti alternatyvioms (šūd)elito grupėms ("skaitmenistams"), JevroSojūzas, su Berlynu priešaky, nepateisino lūkesčių , „žalioji“ koalicija gana greitai sužlugdys regiono (JS) ekonomiką apskritai, neišskiriant ir Vokietijos), išvažiuoti nėra kur. Būtina bet kokia kaina greitai derėtis su potencialiais pasaulio lyderiais ir visus sutaupytus resursus mesti situacijai USA gelbėti.
Štai kodėl Baidenui reikalingi skubūs susitarimai su Putinu. Atkreipkite dėmesį į temas, pagal pačių Baltųjų rūmų žodžių, kurie jau patvirtino būsimą Putino ir Baideno pokalbį (šiandien, 2021.12.07.). USA prezidentas ketina iškelti Ukrainos ir jos sienų temą (padalinti?), o taip pat strateginio stabilumo, kibernetinės sferos ir regioninių klausimų. Sprendžiant iš temų rinkinio, labai didelė tikimybė, kad tai bus pokalbis apie „įtakos sferų“ pasidalijimą.
Atkreipkite dėmesį, kad šio požiūrio priešininkai agresyviai bando sužlugdyti susitarimus (ir ne tik USA ir Rusijos). Iš čia ir kyla sankcijų griežtinimas, klyksmai apie Rusijos grėsmę Ukrainai, išpuoliai prieš savą Baideną. Taip pat yra bandoma pradėti karą Užkaukazėje, nes tai gali sutrukdyti „branduolinį susitarimą“ tarp USA ir Irano. Na, ir dar daug visa ko, apie ką jau buvo rašoma.

Putinui situacija kitokia. Jis gali sau leisti laukti. Ne ilgai, bet kelis mėnesius tai tikrai. Ir jis, prieš pradėdamas ekonominę reformą Rusijoje (prieš kurią turi būti atlikta kadrų reforma (aliuzija į 1937 metus, galimai, labai Rusijos liaudies geidžiama, ne mažiau nei Lietuvos liaudies)), turi tiksliai žinoti, kurie regionai pateks į Rusijos kontrolės sferą (tai yra, pateks į Eurazijos valiutinę zoną), o kurie – ne. Nes be šito negalima kurti jokių aiškių planų.

Todėl aš esu tikras, kad pokalbio iniciatorius yra būtent Baidenas. O pokalbio tema gali būti tik pasaulio pasidalijimas į valiutines zonas, kas leis Baideno administracijai pradėti rimtus pokyčius USA ir tuose regionuose, kuriuos jie pasiliks sau. Reikalai USA yra tokie rimti, kad bet kokios kitos temos dabar iš viso neturi jokio reikšmės Baidenui. Būtent toks bet kokiu atveju šiandien matosi vaizdelis.

Michailas Chazinas