Nepakaltinamieji

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/nepa... 2021-12-09 17:05:00, skaitė 402, komentavo 10

Nepakaltinamieji

Gruodžio 8 dieną įsigaliojo sankcijos JAV režimui nepaklūstančiai Baltarusijai, tarp kurių – reikalavimas nutraukti sandorius su viena didžiausių šios šalies trąšų gamintojų „Belaruskalij“. Tai neabejotinai turės įtaką Lietuvos transporto rinkai – Lietuvos geležinkeliai skaičiuoja, kad dėl sankcijų gali prarasti iki 120 mln. Eur.

Todėl šiandien, gruodžio 9 d., Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai su AB Lietuvos geležinkeliai vadovu Mantu Bartuška aptars LTG tranzito perorientavimą, siekiant kompensuoti galimus finansinius praradimus.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pabrėžia, kad Lietuva užima aiškią vertybinę poziciją sankcijų Baltarusijai klausimu. „Liberalų sąjūdis pasisako už tarptautinės bendruomenės spaudimo Baltarusijos režimui didinimą ir džiaugiamės, kad prie šio spaudimo prisidėjo ir JAV su savo sankcijų paketu. Savo ruožtu, turime visi drauge ieškoti sprendimų, kaip kompensuoti „Belaruskalij“ tranzito praradimus“, – sako Liberalų frakcijos vadovas.

Susitikimas su Lietuvos geležinkelių vadovu vyks gruodžio 9 d. 9. val. Seimo Kazimiero Antanavičiaus salėje.

Lietuvos vasalai vykdydami JAV nurodymus griauna Lietuvos žmonių gyvenimus ir naikina ilgamečius glaudžius santykius su kaimynais. Vardan ko?!

Priminame, kad 2018 metų balandžio mėnesį teismui buvo perduota vadinamoji „MG Baltic“ politinės korupcijos byla. Joje pareikšti įtarimai trims juridiniams asmenims: šiuo metu postų Vyriausybėje ir Seime turinčiam Liberalų sąjūdžiui, bei koncernui „MG Baltic“. Taip pat fiziniams asmenims – buvusiam šios partijos lyderiui, Dalios Grybauskaitės numylėtiniui Eligijui Masiuliui.

https://www.youtube.com/watch?v=FLRpxHxGf8U

BV inf.