Dulkys turi rimtą užnugarį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dulk... 2021-12-15 18:21:00, skaitė 306, komentavo 0

Dulkys turi rimtą užnugarį

Liberalų sąjūdžio frakcija nepalaikys opozicijos inicijuojamos interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, dėl kurios šiandien bus balsuojama Seimo posėdyje.

„Net ir kovojant su pandemija, buvo užtikrintas planinių paslaugų prieinamumas ir sveikatos sektoriaus funkcionavimas. Galima pasidžiaugti, kad ministrui pavyko užtikrinti tikslingą finansavimą vakcinacijai, medikų atlyginimams ir kitoms kovai su pandemija būtinoms išlaidoms“, – teigia frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Liberalas apgailestauja, kad opozicija ministerijos ir jos vadovo veiklą vertina pagal COVID-19 susirgimų skaičių, kurį lemia ne SAM taikomos kovos su pandemija priemonės, o pasaulinės susirgimų tendencijos – viena kitą keičiančios bangos ir vis atsirandančios naujos viruso mutacijos. „Matome, kad net ir puikiai su pandemija besitvarkiusios valstybės vėl priverstos užsidaryti, tad suvaldyti viruso plitimą pasaulyje tikrai ne atskiros šalies ministro jėgoms“, – sako E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas taip pat reiškia visos frakcijos palaikymą SAM vykdomai vakcinacijos kampanijai, kuri viršijo 75 proc. vyresnių nei 18 m. gyventojų ir aplenkė nemažą dalį Europos valstybių. E. Gentvilo teigimu, Lietuvos gyventojams yra sudarytos visos galimybės pasiskiepyti ir visavertiškai dalyvauti visuomeniniame gyvenime, todėl A. Dulkio darbus galima vertinti teigiamai, o interpeliacija neturi jokio pagrindo.

LRS inf.