Karas turėtų prasidėti per šv. Kalėdas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/karas... 2021-12-23 05:59:00, skaitė 748, komentavo 27

Karas turėtų prasidėti per šv. Kalėdas

V. Putino žvilgsnis aiškiai rodo, kad jis jau pasirengęs pulti Ukrainą per šv. Kalėdas.

Nepriklausoma Lietuvos bei pasaulio žiniasklaida jau daug kartų skelbė, kad Rusija karinę invaziją į Ukrainą pradės 2022 m. sausio, o vėliausiai vasario mėnesį. Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas yra atskleidęs, kad „Ukrainos karas su Rusija, yra ir Lietuvos karas su Rusija“.

„Ukrainos kova yra ir mūsų kova“, - yra konstatavęs A. Anušauskas. Vyriškis neslepia, kad Rusijos agresija turi būti sulaikyta, nes kitaip Rusija niekada nesustos.

Tačiau įvykis veja įvykį, Rusija agresyvėja jau ne dienomis, o valandomis.

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas gruodžio 22 d. paskelbė, kad Rusija gali nelaukti sausio ar vasario ir Ukrainos puolimą pradėti per pačias šventas Kalėdas.

„Kasdien – vis po naują ultimatumą, kartojant tuos pačius reikalavimus, žinant, kad nei Ukraina, nei NATO jų negali vykdyti. Tokią bekompromisinę poziciją užėmęs Kremlius, regis, jau nesirengia atsitraukti – toliau prie sienų telkiamos Rusijos pajėgos ir retorika rodo, kad eskalacijos protrūkis dabar jau vargu ar išvengiamas“, - skelbiama karinėje analitinėje analizėje „Ukrainoje viskas krypsta blogiausio scenarijaus link: Rusija gali ryžtis karui per Kalėdas“.

karas.jpg

Informuojama, kad „Rusija ne šiaip sutelkė per 100 tūkst. karių, pasiruošusių smogti Ukrainai – daug svarbiau už šį skaičių yra tai, kas po juo slypi: iš šalies glūdumos link sienos jau rieda ne tik tankų, šarvuočių, artilerijos kolonos, bet ir užmaskuotais „taikdarių“ ženklais pažymėta technika, karo medicinos, inžinerijos daliniai, mobilizuoti civiliniai sunkvežimiai būsimiems karo belaisviams“.

Karinėje analizėje spėliojama „tai būtų invazija, siekiant užimti dar daugiau teritorijos, ar tiesiog tariamai baudžiamoji akcija paralyžiuojant Ukrainą“.

„Viena aišku: Rusija neatsitiktinai jaučiasi tvirtai. Net JAV įspėjus apie galimas nepakeliamas sankcijas Kremliui, pastarasis toliau didina įtampą, tarsi žinodamas, kad amerikiečių atsakas nebus toks baisus ar juo labiau vieningas, kokio tikimasi Vakaruose“, - atskleidžiama Landsbergių bendruomenės leidinio karinėje analizėje.

Norintiems susipažinti su visa karine analitine analize, leidėjai prašo susimokėti kelis eurus.

ssddss.jpg

Ekspertai.eu primena, kad Baltijos šalys yra pasiruošę Ukrainai suteikti ir greitą karinę paramą, kai Rusija puls Ukrainą.

Anksčiau Lietuva Ukrainai jau yra perdavusi ginkluotės elementų ir šaudmenų, o 2014-2021 m. Lietuvos materialinė parama Ukrainai siekia 6 mln. eurų.