Vyriausybė atsiprašo dėl tam tikros sumaišties ir dar kartą perspėjo dvidozius dėl tvirtinamosios dozės

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/vyria... 2021-12-25 05:41:00, skaitė 453, komentavo 1

Vyriausybė atsiprašo dėl tam tikros sumaišties ir dar kartą perspėjo dvidozius dėl tvirtinamosios dozės

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė (kairėje).

Vyriausybė dar karą perspėjo dvidozius – jų laikas išseko.

„Primename, kad šių metų lapkritį buvo pakeistas galimybių paso galiojimo algoritmas: gruodžio 28 d. galimybių pasas nustos galioti tiems gyventojams, kurie skiepijosi prieš daugiau nei 7 mėnesius (210 dienų)“, - pranešama Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės pranešime visuomenei „Gyventojai turėtų suskubti pasiskiepyti stiprinamąja COVID-19 vakcinos doze“.

Informuojama, kad „visi nurodyti asmenys, taip pat ir kiti Lietuvos gyventojai turėtų suskubti pasiskiepyti stiprinamąja vakcinos doze (tai bus trečioji vakcinos dozė pasiskiepijusiems „Comirnaty“, „Spikevax“ arba „Vaxzevria“ vakcinomis arba antroji pasiskiepijusiems „COVID-19 Vaccine Janssen“)“.

Atskleidžiama, kad „pagal pilną vakcinacijos schemą vakcinuoti ir persirgę gyventojai, nepriklausomai nuo skiepijimo ir persirgimo eiliškumo, šiuo metu nėra skiepijami sustiprinančiąja vakcinos doze“.

„Mokslininkų duomenimis, atsparumą omikron ir kitoms COVID-19 atmainoms labiausiai didina vakcinacija, todėl kviečiame Lietuvos gyventojus nedelsti – skiepytis stiprinamąja doze galima praėjus 3 mėnesiams po pasiskiepijimo pagal visą skiepijimo schemą“, - atkreipia dėmesį Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Moteris primena, kad dėl mūsų visų saugumo atsakingi visi be išimties, tame tarpe ir sustiprinamai vakcinuotis privalantys dvidoziai.

„Suprantame, kad kintantys reikalavimai įneša tam tikros sumaišties, tačiau ne Vyriausybė, o virusas – jo plitimo greitis, pavojus medikams ir visiems mums – lemia vienus ar kitus sprendimus. Mūsų saugumas – bendra mūsų visų atsakomybė“, - konstatuoja pažymi Vyriausybės kanclerė.

omi.png