Tomas Gudėnas: 1991aisiais džiaugėmės, kad valdžia bus neprimesta iš kažkur, kad ji bus šalia

Autorius: Tomas Gudėnas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-01-16 18:55:00, skaitė 336, komentavo 0

Tomas Gudėnas: 1991aisiais džiaugėmės, kad valdžia bus neprimesta iš kažkur, kad ji bus šalia

1991aisiais džiaugėmės, kad valdžia bus neprimesta iš kažkur, kad ji bus šalia. Foto kairėje.

2022-ieji dešinėje - valdžia ir tauta nebestovi šalia.

Stebiuosi, kad yra pasipiktinusių dėl valdžios nušvilpimo sausio 13.

Neva tai nepagarba žuvusiems už laisvę. Manau nepagarba žuvusiems tai valdžia kuri nuo savo žmonių atsitveria barikadomis. Koks dar gali būti diktatūros simbolis jei ne šalies lyderiai kurie nuo savo žmonių slepiasi už kareivių nugarų? Laisvėje tokia situacija neįmanoma. Jei valdžia atsiriboja nuo tautos, reiškia ji dirba ne tautos labui, ir tokia valdžia neturi teisės kalbėti laisvės gynėjų vardu.

Nušvilpti vadovai paskaitė iš lapelio turbūt net ne savo pačių parašytus žodžius norėdami gauti balų kaip Lietuvos patriotai. Šalyje kuri nebeturi savo valiutos, be Nato įsikišimo neturi teisės valdyti savo kariuomenės, negali spręsti savo sveikatos, ūkio ar švietimo politikos be Briuselio nurodymų. Šiais laikais Laisvė tai yra idėja, o ne realybė. Nes Lietuvos žmogus, be valdžios leidimo net dirbti nebegali. Jeigu jums skauda skaityti šiuos žodžius pagalvokite ar jūs esate už laisvę, ar už kelių politinių partijų užpatentuotą laisvės idėją. Mačiau, kad yra tokių kurie trina švilpusius iš savo draugų ir galvoja, kad šiuo veiksmu atstovauja laisvę. Deja jūs atstovaujate šalies susiskaldymą, nes negebate suprasti žmonių skausmo kuris sukėlė neramumus.

Ne paslaptis, kad dabartine politinė situacija yra nepatenkinta didelė dalis Lietuvos žmonių. Žmonių kurie savo balsus atidavė vadovams, kurie daro politines klaidas, bet neprisiima atsakomybės. Vietoje to, kad tobulinti savo elgesį jie menkina susirinkusius nepagarbiais epitetais. Visi turi teisę į savo politines pažiūras, dėl to šią situaciją vertina skirtingai. Ir laisvės požymis būtų galimybė be pažeminimų, mobingo ir cenzūros savo požiūrį išreikšti. Tačiau tie kas viešai save išreiškia turi susitaikyti, kad jų požiūris ne visiems patiks. Ypač su tuo turi susitaikyti šalį valdantys žmonės. Juk ne visiems patinka korupcija, melas ir diktatūra.

Tai patinka tik tiems kas iš jos pelnosi.

O ginti politikus kurie negali prisiimti atsakomybės už tai kas vyko prieš porą dienų neverta. Nes kiekvienas doras lyderis suprastų, kad tokie neramumai yra valdžios veiklos pasekmė. Kiekvienas susirinkęs norėtų taikiai pastovėti ir prisiminti Lietuvai svarbią dieną, tačiau situacija rodo, kad prieš trisdešimt metų iškovota padėtis, gali išnykti jei nieko nekeisim.

Sunkūs laikai sukuria stiprius žmonės, stiprūs žmonės sukuria gerus laikus, geri laikai leidžia atsipalaiduoti ir žmonės vėl tampa silpni, dėl to grįžtam į sunkius laikus. Toks jausmas, kad greitai ir vėl teks tapti stipriems.

Jeigu jūs gyvenate puikiai ir pritariate dabartinės valdžios veiksmams nepykite ant pasipiktinusių. Juk jie irgi tiesiog norėtų gyventi gyvenimą kuriame jų pozicija yra atstovaujama. Ne iš gero gyvenimo tauta renkasi po lietumi, kad kritikuoti valdžios sprendimus. Jie kaip ir jūs yra tauta ir nori turėti teisę rinktis kaip ir dėl ko gyventi.