Lenkai prie Semianuvkos nužudė 240 migrantų

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-01-19 22:08:00, skaitė 959, komentavo 20

Lenkai prie Semianuvkos nužudė 240 migrantų

Iš Lenkijos į Baltarusiją pabėgęs lenkų kareivis Emilis Čečko patvirtino, kad pats asmeniškai dalyvavo vykdant migrantų egzekucijas Lenkijoje, o konkrečiai 2021 metų liepos 8 dieną dalyvavo žudynėse prie Semianuvkos kaimo. Anksčiau jis tvirtino, kad tai padarė per prievartą. Iš viso, anot jo, bendrai paėmus buvo užmušta daugiau nei 240 žmonių.

Lenkijos saugumo struktūrų pajėgos užmušė daugiau nei 240 migrantų, mėginusių kirsti sieną iš Baltarusijos teritorijos. Apie tai pareiškė iš Lenkijos pabėgęs kareivis Emilis Čečko.

Pasak jo, pirmą kartą kartu su Lenkijos saugumiečiais jis birželio 8 dieną dalyvavovo prie Semianuvkos kaimo vykusiose migrantų žudynėse. Migrantų kūnai buvo užkasami jau paruoštose duobėse miške. Čečko taip pat pareiškė, kad jam yra žinoma apie kitus pabėgėlių žudymo aktus. Lenkų dezertyro duomenis tiria Baltarusijos Tyrimų komitetas (TK).

Primename, kad anksčiau Baltarusijos Tyrimų komitetas pranešė, kad išsiuntė respublikos užsienio reikalų ministerijai prašymą diplomatiniais kanalais informuoti apie įvykusias žudynes atitinkamas tarptautines struktūras ir Artimųjų Rytų šalių, Afganistano  įgaliotus organus. Be to, buvo pareikšta, kad „Baltarusijos Tyrimo komitetas inicijuoja informacijos rinkimo organizavimą ir piliečių, kurie vyko į Vakarų Europą, ypač į Vokietiją, dingimo faktų fiksavimą.

Savaime aišku, kad jokio nepriklausomo tyrimo dėl žudynių Lenkijos teritorijoje tikėtis neverta. SNO (JT) fone (kuri išreiškė tik vangų susidomėjimą tyrimu), kitos „demokratinės ir žmogaus teisių gynimo struktūros“, kaip tai paprastai dažniausiai būna tokiais atvejais, apsimetė šlangomis. O juk jos galėtų pradėti nepriklausomą tyrimą, kad praktiškai parodytų, jog Čečko meluoja, kad Baltarusija išpučia klastotę, siekdama apšmeižti "taiką ir laisvą" Lenkiją. Bet šito, žinoma, nebus.