"Kalba su rusais": JAV rado kai ką "keisto" Berlyno ir Maskvos santykiuose

Autorius: Mindaugas Vaičiūnas Šaltinis: https://sputniknews.lt/2022012... 2022-01-20 16:35:00, skaitė 640, komentavo 0

Pasak apžvalgininko, vokiečiai nuolaidžiauja "tik Rusijai ir nekreipia dėmesio į kitų Rytų Europos partnerių baimes"

VILNIUS, sausio 20 — Sputnik. Vokietijai būdingos "keistos rusofilijos" apraiškos, todėl Vakarai negali pasikliauti Berlynu kilus konfliktui tarp Rusijos ir Ukrainos, "Bloomberg" straipsnyje rašė publicistas Andreas Klutas.

Publikacijos autorius pažymėjo, kad JAV ir Vakarų sąjungininkus jau seniai "erzina" VFR įprotis "vengti atsakomybės" ir "perdėtas pacifizmas" santykiuose su Maskva.

"Su šiuo netikru pacifizmu susimaišo keista rusofilija, paprastai lydima menkai užmaskuotu antiamerikietiškumu", – sakė Klutas.

Apžvalgininkas sukritikavo Vokietijos socialdemokratų "mantrą": "Kalbėkite su rusais pakankamai ilgai ir viskas bus gerai".

"Vokiečiai nuolaidžiauja tik Rusijai ir nekreipia dėmesio į kitų Rytų Europos partnerių, turinčių istorinių traumų vokiečių ir rusų atžvilgiu, baimes. Tarp jų – ukrainiečiai ir ES narės, tokios kaip Lenkija ir Baltijos šalys" – mano publicistas.

Klutas taip pat nepatenkintas, kad Vokietija sutiko tiesti dujotiekį "Nord Stream-2", kurio, jo nuomone, šalies valdžia turėtų atsisakyti.

"Nord Stream-2" yra 55 milijardų kubinių metrų per metus galios dujotiekis iš Rusijos pakrantės per Baltijos jūrą į Vokietiją, kuris jau nutiestas ir paruoštas eksploatacijai. Kad dujotiekis būtų pradėtas eksploatuoti, būtina užbaigti "Nord Stream 2 AG", kaip operatoriaus, sertifikavimo procedūrą. Pagal Europos teisės aktus ji turi sukurti vokišką dukterinę įmonę ir pateikti paraišką jos vardu. Tuomet Vokietijos federalinė tinklų agentūra priims sprendimą, dėl kurio savo nuomonę pareikš Europos Komisija. Anot žiniasklaidos, tai gali užtrukti kelis mėnesius.