Lietuvos gyventojai informuojami – Rusijos karas prieš Ukrainą jau prasidėjo

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2022-02-06 21:10:00, skaitė 277, komentavo 5

Lietuvos gyventojai informuojami – Rusijos karas prieš Ukrainą jau prasidėjo

Netrukus pasidėsianti Rusijos karinė invaziją į Ukrainą gali paliesti ir kokią nors NATO valstybę. Maža to, nors daugelis sako kad karas dar tik prasidės, tačiau Lietuvos specialistai atskleidė, kad jis jau prasidėjo.

„Karas jau vyksta. Kažkodėl Vakaruose strategines pareigas užimančių politikų pareiškimais formuojama nuomonė, kad, „jeigu prasidės karas“. Karas vyksta. Yra okupuotas Krymas, yra Luhanskas, Doneckas, ten karas vyksta. Žuvo iki 14 tūkst. Ukrainos ir karių, ir civilių gyventojų. Rusijos tankai jau yra Donecke ir Luhanske. Antras laiptelis yra vadinamasis „proxy karas“, kai Ukrainoje kovoja du blokai. Ir tada – jau trečias laiptelis, mažiausiai tikėtinas, kai išeina iš Ukrainos ribų, ir tiesiogiai susiremia Rusija su NATO“, - nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Rusijos kovos veiksmus regi ne tik Ukrainoje: gali būti užkabinta ir NATO valstybė“ cituojamos Senukų (žinių) radijo stotyje išsakytos atsargos kario Aurimo Navio įžvalgos.

A. Navys „neatmetė tikimybės, kad, realiai konfliktui vykstant Ukrainoje, specialiai to ir nesiekiant paliečiama kuri nors NATO valstybė“.

Buvęs Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininkas, Žmonių partijos atstovas Žygimantas Pavilionis atskleidė, kad, „jeigu pasaulis būtų paklausęs lietuvių 2008 metais, iš viso nieko nebūtų buvę“.

„Problema, kad atgrasymas, kurį vykdome Rytų kaimynėse, nėra pakankamas. Rusija netiki mūsų žodžiais arba veiksmais. Matyt, turime dar padaryti porą klaidų, kad Vakarai mumis patikėtų. Kalbu ne tik apie amerikiečius, kurių dabartinis prezidentas yra matęs Šaltojo karo „grožybių“, ir panašiai kaip mes suvokia tą situaciją. Aš, pavyzdžiui, kalbu apie vokiečius“, - kritikos Vokietijos valdžiai negailėjo Ž. Pavilionis.

Ekspertai.eu primena, kad Tarptautinio saugumo klasterio informacinių operacijų vadovas A. Navys taip pat yra atskleidęs, kad 2009 m. prie Seimo įvykusias riaušes galėjo suorganizuoti turistai iš tam tikros šalies.

Jis taip pat yra pespėjęs dėl scenarijuas, kuris gali įvykti Mažojoje Lietuvoje pagal dar vieną galimą Rusijos provokacijos versiją – apie tai skelbėme publikacijoje „Paaiškėjo, kad Lietuvą ant menčių gali paguldyti prieglobsčio paprašę kareivėliai iš teroristinės valstybės“.

O Ž. Pavilionis mūsų šalies žmonėms dar 2014 m. buvo pranešęs, kad Rusija visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą, kuri bus paskutinė.