Buvęs žvalgybos pareigūnas atskleidė amerikiečių "Achilo kulną"

Autorius: Mindaugas Vaičiūnas Šaltinis: https://sputniknews.lt/2022021... 2022-02-14 16:05:00, skaitė 662, komentavo 0

Buvęs žvalgybos pareigūnas atskleidė amerikiečių

Buvęs žvalgybininkas Alvarado nesugebėjimą atskirti tiesos nuo melo pavadino silpnąja amerikiečių vieta

VILNIUS, vasario 14 — Sputnik. Dauguma paprastų amerikiečių nesugeba atskirti tiesos nuo melo, todėl juos lengva valdyti, interviu Ukraina.ru sakė buvęs Kubos valstybės saugumo agentas Percy Alvarado.

"Manau, kad amerikiečiai yra puikūs žmonės, turintys Achilo kulną – jie leidžiasi, kad jais manipuliuotų pagrindinės žiniasklaidos ir vyriausybės, kurios griebiasi melo", – aiškino jis.

Be to, žiniasklaidos "šou“, kad JAV surengė pastūmėjimą NATO pabloginti situaciją aplink Ukrainą, demonstruoja Vašingtono bandymus pakeisti esamą geopolitinę situaciją, mano buvęs žvalgybos pareigūnas.

Rusijos "demonizacija" sukurta pasitelkus monopolinę žiniasklaidą, naudojamas JAV pozicijoms tarp savo tradicinių sąjungininkų stiprinti", – sakė Alvarado.

Jis padarė išvadą, kad Jungtinės Valstijos yra pasirengusios panaudoti net nepagrįstus argumentus, kad sustiprintų savo šlubuojančią supervalstybės poziciją. Pastaraisiais mėnesiais Rusijos ir Vakarų santykiai tapo dar labiau įtempti.

Vašingtonas ir Briuselis kaltina Maskvą ruošiant "invaziją į Ukrainą" ir traukiant Rusijos karius prie sienos su kaimynine valstybe. "Bloomberg" rašė, kad "ataka" įvyks vasario 15 d., o laikraštis "Politico", remdamasis šaltiniu Baltuosiuose rūmuose, teigia, kad tai įvyks vasario 16 d.

Atsižvelgdama į tai, NATO stiprina savo buvimą prie Rusijos sienų. Anksčiau tapo žinoma, kad JAV į Lenkiją dislokuoja papildomus 3000 karių ir į Europą išsiuntė keturis naikintuvus. Rusijoje atmeta visus pretenzijas ir primena, kad Kijevas nesilaiko Minsko susitarimų: Ukrainos valdžia yra sutelkusi pusę kariuomenės personalo prie kontaktinės linijos ir šaudo iš draudžiamų ginklų.

Kremlius ir Rusijos užsienio reikalų ministerija ne kartą pažymėjo, kad kimšimo apie "agresiją" tikslas yra suburti užsienio grupuotę prie Rusijos sienų. Jie taip pat aiškino, kad pagrindinė įtampos eskalavimo priežastis – JAV ir NATO veiksmai, kurie pumpuoja Ukrainą ginklais ir taip stumia ją karinių nuotykių link.