Algimantas RUSTEIKA: Patarimas, kaip išvengti kraujo praliejimo

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-02-15 15:02:00, skaitė 412, komentavo 0

Algimantas RUSTEIKA: Patarimas, kaip išvengti kraujo praliejimo

Gruzinų radijas klausia: ką daryti tiems vargšams protestuojantiems lietuviams, kuriems demokratiškiausia pasaulyje valdžia draudžia (ir baudžia) švilpti ar rėkauti, kai kalba Mesijas?

Armėnų radijas atsako - juokitės, kol skubos tvarka juoko dar neuždraudė.

Užjuokit, užkvatokit, juo labiau, kad jis tikrai be galo juokingas. Tai ir sveika, yra juk net juoko terapija ir juoko joga, galima pasikviesti specialistų. Ir labai gerai prieš LRT kameras tiesioginėje atrodys.

Tada balkonėlio krizelė gali baigtis taikiai ir gal net be aukų, nuo juoko pasigamins laimės hormonų ir vitamino C. O gal ir Visatos Valdovas imtų juoktis iš savęs ir pasveiktų? Netikiu, nors viltis - lietuvių motina.

Na, o gagai galėtų rašyti baudas už juoką. „Nusižengėliai" ir kiti vatnikai galėtų protokoluose už nusižengimą parašyti pasiaiškinimą - juokiausi, nes buvo juokinga. Užginčyti nusižengimą teisme ir tegu teisėjas, vargiai galėdamas sutramdyti juoko priepuolį, aiškinasi, ar tikrai buvo juokinga, ar ne.

O jei teismas atmestų skundą - susimesti po eurą ir kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą. Žodžiu, kuo toliau, tuo Lietuvėlėje būtų linksmiau. Išgarsėtume, papultume į Ginesą.

Jau matau antraštes pasaulio žiniasklaidoje: ta drąsi šalis ne tik vieta, kurioje yra G taškas, joje pirmąkart žmonijos istorijoje žmonės baudžiami už juoką.