Nuimkim būsimam prezidentui kaukę!

Autorius: Vitalija Jankauskaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/vital... 2022-02-19 17:14:00, skaitė 501, komentavo 1

Nuimkim būsimam prezidentui kaukę!

Kelinta diena verda balkonėlio drama. Vieni rėkia, kad „va matot, jūs mums nesutrukdėt šventės švęsti“, o kiti atitaria – „smagu jums buvo su tais įrašytais aplodismentais ir ačiū ačiū, ar ne?“.

Skambina bičiulė, kuri daugelį metų ne Marijos žemėje gyvena: „Kaip juokingai atrodo iš šalies. Ko jie ten pešasi po tuo balkonu?“ Sakau, sunku suprasti, gal šalutinis poveikis – vieniems nuo skiepų, o kitiems nuo nuolatinės izoliacijos.

Šaržuoju, žinoma. Bet tiek triukšmo dėl vieno signataro, kuris 1918 metais net nebuvo gimęs...

Kada ir kaip jis ten tą balkonėlį užėmė ir sukūrė kažkokią keistą tradiciją sakyti iš jo prakalbas, tegul aiškinasi istorikai. Faktas tik tas – kad viskas šioje žemėje laikina. Ir kai kažkas rypuoja – ką dabar pasakytų Ozolas ar pagalvotų Basanavičius, tai man asmeniškai nelabai ir įdomu.

Kur kas įdomiau, ką galvoja ir ką pasakytų tas, kuris tame balkone, jei duos Dievas, stovės po 30, 40 metų. Jis dabar leidžia laiką kokioje ugdymo įstaigoje dusinamas kauke ar testuojamas “čiulpinukų metodu”.

Jis ko gero jau prasirgo kokia viena iš atmainų ir labiausiai pyksta ant tėvų, kai šie jam riboja laiką kompiuteryje.

Jei mums pasisekė, tai jis mokosi kokioje REGIONO mokykloje ir nėra stovėjęs po garsiuoju balkonėliu iki šiol. Jei mums dar labiau pasisekė, kai jis užaugs, jam atrodys, jog VISOS mokyklos (ne tik “tūkstantmečio”) turi išlikti, jog ligoninė reikalinga ne tik tiems Vilniuje, kurie “nori šventę švęsti”, bet ir tiems, kuriems tenka gyventi ir dirbti Pagėgiuose, Biržuose, Zarasuose ar Gargžduose.

Ir jei jam pasiseks, kol jis užaugs Lietuvoje vis dar vyks RINKIMAI. Ir apskritai Lietuva dar egzistuos, nors pagal visas prognozes – gyventojų bus PERPUS mažiau. Ko gero tada jau Lietuvoje tilpsime VISI. O gal ir ne?

Gal tada nebereikės ekonominio sunkmečio akivaizdoje švaistyti biudžeto pinigų policijos pasirodymams ir tratinti eurus per labai garsias kolonėles, kad kažkas išgirstų?

P.S. Nuimkim būsimam prezidentui kaukę!

https://www.peticijos.lt/.../del-prievoles-vaikams.../