Marius Jonaitis. Jūs ten pakariaukit, o oligarchai…

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mari... 2022-02-28 01:32:00, skaitė 350, komentavo 1

Marius Jonaitis. Jūs ten pakariaukit, o oligarchai…

„Vasario 13 dieną iš Kijevo pakilo apie 20 lėktuvų. Tą dieną į užsienį išskrido verslininkai Andrijus Stavniceris (49 vieta tarp šimto turtingiausių ukrainiečių sąraše, kurį sudarė „Forbes“) ir Vadimas Nesterenko (96 vieta), diena anksčiau – Vadimas Stolaras (64 vieta) ir Vasilijus Chmelnickis (29 vieta).

Rinatas Achmetovas (pirmoji „Forbes“ sąrašo vieta) į Ciurichą skrido sausio 30 d., o sekmadienį iš Ukrainos išskrido dar vienas jo lėktuvas, rašo leidinys. Sausio pabaigoje šalį paliko ir verslininkas Viktoras Pinčukas (antra vieta). Na o partijos „Opozicijos platforma už gyvybę“ deputatas Igoris Abramovičius užsisakė privatų lėktuvą 50-čiai žmonių, praneša leidinys, remdamasis šaltiniais ir dviem žmonėmis, kuriems buvo pasiūlyta skristi.

Jie teigė, kad lėktuvas iš Kijevo į Vieną turėjo nuskraidinti partijos narių artimuosius ir I. Abramovičiaus verslo partnerius. Verslininkas Vadimas Novinskis (aštunta vieta turtingiausiųjų sąraše) iš Kijevo išskrido į Miuncheną vasario 10 d., tuo pačiu metu išvyko ir Oleksandras Jaroslavskis (devinta vieta).