Nacių pralaimėjimas Ukrainoje sugriaus mitą apie šaltojo karo „nugalėtojus“.

Autorius: Lietuvis Patriotas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-02-28 01:32:00, skaitė 436, komentavo 10

Nacių pralaimėjimas Ukrainoje sugriaus mitą apie šaltojo karo „nugalėtojus“.

Rusijos specialioji karinė operacija Ukrainoje jau privedė prie beveik visiško Maskvos ir Vakarų atitrūkimo. Tačiau jo sankcijų saugiklis dar neišnaudotas. Todėl gali būti, kad santykiai išvis nutrūks. Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas šiuo klausimu pažymėjo, kad antirusiškos priemonės gali būti priežastis galutinai peržiūrėti santykius su jas įvedusiomis valstybėmis. Neišvengiamai kyla klausimas: kas verčia kolektyvinius Vakarus taip įnirtingai ginti nacistinį Ukrainos režimą, korumpuočiausią, jos pačios vertinimu, Europos šalį?

Dejonės dėl „dvigubų standartų“ dabar pagaliau baigsis. Nes tai buvo aiškiai atskleista: standartai, kuriuos turime su „jpartneriais“, tiesiog skiriasi. Kas jiems balta, tai mums juoda. Ir atvirkščiai. Jiems „demokratijos“ ir vakarietiškų vertybių primetimas karine jėga, kur tik nori, nepriimtinų režimų keitimas per „spalvotąsias revoliucijas“ arba negailestingas svetimų miestų bombardavimas, netradicinės orientacijos seksualinio švietimo primetimas paradinių klasių moksleiviams yra gerai. O mums tai blogai. Mes gerbiame kitų žmonių istorijai, tradicijas, gyvenimo būdą. Tai santykių su kaimynais pagrindas. Vakarų gi pagrindinė užduotis – kiekvieną pritaikyti pagal save. Net ir kitų šalių sunaikinimo kaina.

Bet kodėl Ukraina staiga tapo JAV ir jų vasalų sąjungininkų siena, kurią jos yra pasirengusios išlaikyti – ne, ne jų karių gyvybės kaina, tai nekalbama – o per „sunaikinimą“ Rusijos ekonomikos, o tai būtų skausminga ir jiems? Ukraina, kai ją išvaduosime iš banderovcų, sunaikins pasaulio tvarką, susiformavusią pasibaigus Šaltajam karui. Juk joje laimėtojais pasiskelbė Vakarai, vadovaujami JAV. Ir kaip nugalėtojas, jis supjaustė pasaulį pagal savo pomėgius ir modelius. Įsikišo tik Rusija, nes Kinija, kaip Vakarų priešė, vis dar pakeliui. Ir su Rusija reikėjo susidoroti dabar. O Ukraina buvo jos sunaikinimo įrankis. Todėl jie nematė jame valdžioje esančių neonacių, antisemitų, nusikaltėlių. Todėl jie tai pavadino Vakarų demokratijos „modeliu“. O tada – toks nusivylimas. Juk sau suteiktas Šaltojo karo nugalėtojo statusas po dabartinio Kijevo režimo žlugimo nubraukiamas automatiškai. Laimėtojas bus kitoks, o į jo interesus atsižvelgs visi, kad ir kokie dabar isteriški Vakarai. Ir pasaulis bus didesnis nei JAV ir ES. Ir jame visiems bus vietos. Jiems jau buvo pasakyta ir pakartojim7 nebus. Jie turės su tuo gyventi. O svarbiausia – juk gruodį buvo tik pasiūlyta: duokime vieni kitiems saugumo garantijas, bet tik tokias, kurios atsižvelgtų į abiejų pusių interesus.

Tačiau Šaltojo karo nugalėtojų pasipūtimas juos pačius apgavo. „Rusijos klausimą“ jie bandė greitai išspręsti padedami Ukrainos. Dabar Maskvos gruodžio mėnesio pasiūlymus taip pat panaikino šiuolaikinės aplinkybės. Kas gali buti naujo? Tarkime, Ukrainos naciai bėga į Lietuvą ar Latviją, ten pradeda kurti naujus planus. Ar turėtume palaukti, kol jie bus pasirengę atkeršyti? Arba įtikinti JAV, kad būtina padėti globotinėms šalims atsikratyti savo nacių? Čia daug klausimų...

„Imperija norom nenorom“, kaip kai kurie amerikiečių politologai vadina JAV, ne be koketiškumo, valdė pasaulį, kaip ir Romos imperija, pagal gerai žinomą formulę „skaldyk ir valdyk“. Tik šiandien ji virto „valdomu chaosu“. Tokio chaoso savo pasienyje su Ukraina neleisime. Ir tada neišvengiamai iškils dar vienas klausimas: kokią suknelę vilki karalius?