"Vilnius International School" mokyklos direktorė "dangsto" rusofobiškus mažamečius banditus?

Autorius: Vitalijus Chvatovas Šaltinis: https://www.facebook.com/vital... 2022-03-17 19:27:00, skaitė 1379, komentavo 15

Niekada netikėjau kad taip atsitiks, niekada negalvojau kad teks apie tai rašyti.

Atsitiko taip, kad mokykloje (Vilnius International School) kurią lanko mūsų sūnus, iš jo buvo išsityčiota ir buvo sumuštas. Dėl to, kad vaikas kalba rusiškai (nors būdamas tik 7 metų jau kalba 4 kalbomis). Sunku žodžiais nusakyti jausmą, sunku net patikėti kad taip atsitinka. Sumuštas vyresnių mokinių (3 vaikai skirtingo amžiaus). Mastau kokie tėvai turi būti degradavę, kurie namuose skatina nesantaiką tarp kitaip kalbančių žmonių.

Suprantu, kad Lietuvoje tikrai tampa nesaugu nei kitaip kalbančiam, kitaip mąstančiam, kitaip atrodančiam, kitokios odos spalvos... mes kalbame apie tautos vienybę, tačiau suprantu tai tuščios kalbos. Šypsomės, bet po kaukėmis tuščios, bedvasios sielos.

Dar gal ir nerašyčiau, bet visoje situacijoje „užmušė“ mokyklos direktorė (Rebecca Toth Juras, el.p. director@vischool.lt, tel. +370 698 83918). Papasakojus kas atsitiko, parodžius nuotraukas ir paprašius išsiaiškinti skriaudėjus, po trijų dienų direktorė pasakė, kad ji mano, jog vaikas pats išsigalvojo, o mėlynės (ant veido ir kojų) yra jo neatsargaus elgesio rezultatas.

Jos žodžiais: jos mokykloje tokie dalykai negali atsitikti. Mokyklos reputacija tapo aukščiau žmogiškumo.

Sūnus pats viską išsigalvojo, susižalojo ir dar pasiskundė. VAU... net į kvailiausią logiką nesuvestum šito. Kas slapsto nusikaltimus, tampa nusikaltimo bendraautoriumi.

Pyktis maišosi su beviltiškumu.

Vaikui tik 7, kaip man jam viską paaiškinti, kaip įtikinti nebijoti visuomenės, kad tokie dalykai nesikartos, kaip išauklėti, kad mylėtu savo gimtinę ir tėvynę?

Pasidalinkite šiuo laišku su kitais, labai norėčiau, kad žmonės atvertų akis ir pamastytų apie tai kas vyksta ir kokiais mes tampame. Netrypkime žmogiškumo, saugokime žmogiškas vertybes.