Plungės oligarchas L. Skierus kartu su kolegomis dirba Putinui?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/plun... 2022-03-18 22:21:00, skaitė 287, komentavo 0

Plungės oligarchas L. Skierus kartu su kolegomis dirba Putinui?

Plungės savivaldybė demonstruoja didžiulį palaikymą Rusijos užpultai Ukrainai. Atrodytų – nieko čia keisto – juk ją palaiko ne vien Plungė, bet ir kiti miestai… Bet ar tas palaikymas kartais nėra tik apsimestinis? Panagrinėkime, kas čia keisto ir kodėl verta apie tai žinoti.

Pirmiausiai primename, kad Plungės savivaldybės direktorius yra Mindaugas Kaunas – Plungės oligarcho Liudo Skieraus artimas kolega. Jie abu yra organizacijos „Vieninga Plungė“ nariai ir geri bičiuliai, o žmonės dar kalba, kad Liudas Skierus Mindaugą Kauną galimai „pasistatė“ direktoriumi, kad šis priiminėtų Liudui naudingus sprendimus.

Nors „Vieninga Plungė“ ginasi nuo Liudo Skieraus vykdomų verslų, bet jo neišsižada ir iš „Vieningos Plungės“ nemeta lauk…

„Atsakydami į viešojoje erdvėje išsakytus kai kurių Plungės politikų žodžius, norime pasakyti, kad Liudas Skierus yra visuomeninės organizacijos „Vieninga Plungė“ narys, bet „Vieningos Plungės“ nariai nėra „Vičiūnų įmonių“ grupės dalis. Būtinus sprendimus dėl tolesnio verslo turi priimti „Vičiūnų grupės“ įmonių savininkai“, – rašoma „Vieningos Plungės“ pranešime

„Vieningos Plungės“ organizacija palaiko Liudą Skierų ir jiems visiškai nesvarbu, kad šis oligarchas Rusijoje uždirbinėja pinigus ir teršia organizacijos vardą. O gal ši organizacija yra Liudo Skieraus ir niekas jo pašalinti tiesiog negali? Gal visi organizacijos nariai yra įkaitai?..

Iš kokių pinigų finansuojama „Vieninga Plungė“? Gal tais pačiais Rusijoje uždirbtais rubliais? Manome, kad tuo turėtų pasidomėti VSD, nes galimai „Vieninga Plungė“ yra finansuojama Rusijoje veiklą vykdančio Plungės oligarcho Liudo Skieraus.

Oligarchas pasistatė sau naudingą savivaldybės direktorių? 

Pasirodo, kad ponas Mindaugas Kaunas užsiima tikrai ne tuo, kuo privalėtų užsiimti administracijos direktorius. Savo asmenines sąskaitas su įvairiais sau nepalankiais žmonėmis jis suvedinėja viešindamas juos oficialiame Plungės miesto savivaldybės puslapyje. Negana to, paaiškėjo, kad jis yra didžiausias iniciatorius „išjungti“ Plungėje veikiančią, Skieraus režimui nepatogią, radijo stotį „Spindulys“. Jo teigimu, radijo stotyje yra skleidžiama prorusiška propaganda.

Žinoma, kad ši radijo stotis yra nepalanki Skierui – juk joje yra kritikuojama Plungės valdžia ir viešinami jos „darbeliai“… O dabartinio karo akivaizdoje politikams pasitaikė labai palanki proga „atsikratyti“ nepalankiais oponentais ir jie visaip bando rasti pretekstą išjungti radijo stotį – neva radijo stotis „Spindulys“ ir į ją kviečiami pašnekovai yra grėsmė nacionaliniam saugumui…

Didžiausiais patriotais ir Ukrainos rėmėjais save vaizduojantys veikėjai, pasirodo, tokiais nėra

Paaiškėjo, kad „Vičiūnų grupės“ pagrindinė ir vienintelė akcininkė yra uždaroji akcinė bendrovė „VG Holding“. Pusė jos akcijų priklauso Visvaldui Matijošaičiui, o kita pusė – Plungės rajono tarybos nariui Liudui Skierui. Be to, „Vičiūnų grupei“ vadovauja V. Matijošaičio sūnus Šarūnas Matijošaitis, kuris taip pat yra Kauno miesto tarybos narys. „Vičiūnų grupė“ turi gamyklą Kaliningrado srityje, o įmonių produkcija prekiaujama ne tik Rusijoje, bet ir šios šalies okupuotose teritorijose, pavyzdžiui, Kryme, Donbase.

Kovo 7 dieną spaudoje pasirodė informacija, kad „Vičiūnų grupė“ stabdo veiklą Rusijoje, tęsiantis šios šalies invazijai prieš Ukrainą. Ar tikrai gamykla buvo sustabdyta?

Nieko panašus! Kovo 17 dieną paskambinome į Kaliningrado srityje, Soviecke veikiančią įmonę  «Вичюнай-русь» ir mielai pabendravome su jos personalu. Šie patvirtino, kad įmonė veikia ir apie sustabdymą nieko nežino. Patvirtino, kad žaliavos turi ir gamyba vyksta toliau.

Štai ir visu gražumu pasirodė didieji „klykiantys“ oligarchai, išsikėlę Ukrainos vėliavas ir norintys uždaryti nepalankią jiems radijo stotį „Spindulys“, kuri negauna nei pajamų, nei paramos iš Rusijos…

Ar ne gėda meluoti visuomenei, kad „Vičiūnų grupės“ veikla Rusijoje stabdoma? „Vičiūnų grupė“ kartu su Liudu Skierumi priešaky tiesiog toliau „kala“ rublius ir vaidina didingus Ukrainos palaikytojus! O gal mes kažko nežinome? Gal tas „veiklos stabdymo procesas“ trunka keletą metų, kaip kokios atominės elektrinės uždarymas?..

Noras išjungti nepatogius?

Peršasi nuomonė, kad Liudas Skierus tiesiog užsiundė Plungės savivaldybės direktorių ant radijo stoties „Spindulys“ vadovo Stasio Buitkaus ir visais būdais bando išjungti Plungėje veikiančią jam ir jo režimui nepatogią radijo stotį. Radijo stotis nuomojasi patalpas Plungės kultūros centro pastate, todėl dabar bandoma nutraukti sutartį ir Skieraus režimui nepalankią radijo stotį tiesiog iškraustyti. Visam šiam „paradui“ vadovauja administracijos direktorius Mindaugas Kaunas.

Kaip toliau seksis Rusijoje verslus darantiems ir rubliais apšepusiems verslininkams dorotis su radijo stoties „Spindulys“ vadovu Stasiu Buitkumi, informuosime. Taip pat informuosime ir apie Rusijoje toliau veikiančią Plungės oligarcho Liudo Skieraus gamyklos veiklą.

Kaip matome, vis dar veikia ir reklaminis vaizdo įrašas apie Rusijoje veikiančią gamyklą «Вичюнай-русь»… Smagaus žiūrėjimo!

SF inf.