Ar mes tikrai norime Mariupolio likimo?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ar-m... 2022-03-24 20:14:00, skaitė 366, komentavo 10

Ar mes tikrai norime Mariupolio likimo?

Štai kaip dabar atrodo Mariupolis – uostamiestis pietryčių Ukrainoje, Donecko srityje, prie Kalmiuso ir Kalčiko upių santakos ir Azovo jūros. Miestas yra regione, gausiame geležimi, bei yra svarbus transporto, kalnakasybos ir plieno gamybos centras.

Šiandien kiekvienam turėtų rūpėti pagrindiniai klausimai: ar mes tikrai norime, kad mūsų miestai pavirstų į apgriautus „miestus-vaiduoklius“? Ar mūsų politikai, kurstantys karinę agresiją, neša atsakomybę už savo žodžius? Ar Dalia Grybauskaitė neša atsakomybę už savo žodžius?

„Sankcijos Putino nesustabdys, kad ir kokios jos būtų. Jų reikia, bet be išimčių, kokias matome dabar taikant SWIFT atjungimą ir paliekant nuošalyje energetikos sektorių bei jį aptarnaujančius bankus… Karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo. Nereikia apsimetinėti ir mėginti nuraminti savo sąžinę Ukrainai tiekiant tik ginklus ir dar pavėluotai. Už mus karą kariauja Ukrainos žmonės, jos vaikai pridenginėja mus nuo putino beprotybės. Mantros kartojimas, kad NATO negali padėti Ukrainai jau skamba apgailėtinai ir rodo Vakarų bailumą“, – rašė D. Grybauskaitė.

Kodėl mes negalėtume tapti neutralia valstybe ir kai kuriais atvejais tiesiog patylėti? Vardan taikos, vardan žmonių gyvybių išsaugojimo, vardan nesugriautų miestų ir vardan mūsų visų ateities.

Stop karui! Stop karo kurstymui! Stop kvailiems politikų išsireiškimams!