Yra šalių, kurios palaiko Rusiją

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/yra-... 2022-03-27 19:16:00, skaitė 379, komentavo 1

Yra šalių, kurios palaiko Rusiją

Vengrija sako NE ginklų tiekimui į Ukrainą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas kategoriškai atsisakė tiekti ginklus Ukrainai ir pakartojo, kad nori apsaugoti savo šalį. „Vengrija nenori dalyvauti šiame kare, todėl neleis perduoti ginklų Ukrainai“, – sakė Vengrijos premjeras (apie tai pranešė interneto portalas „About Hungary“).

„Vengrija tikrai nevengia padėti tiems, kuriems to reikia“, – pridūrė V. Orbanas. „Padaryta viskas, kas įmanoma.“ V. Orbano prioritetu išlieka vengrų šeimos, kurios negalėtų pragyventi, jei būtų nutrauktas dujų tiekimas iš Rusijos. Apie 85 proc. šalies gyventojų naudojasi dujomis tiekiamu šildymu, o 64 proc. Vengrijos naftos importuojama iš Rusijos. „Vengrija laikosi pozicijos, kad negalime leisti, jog karo kainą mokėtų vengrų šeimos. Todėl ir toliau tam priešinsimės“, – tvirtai pareiškė premjeras. Todėl Ukrainos prezidento reikalavimas laikomas „nepriimtinu ir prieštaraujančiu Vengrijos žmonių interesams“.

Turkija taip pat sako NE!

„Turkijos valdžia neprisijungs prie antirusiškų sankcijų, nes negali leisti savo piliečiams užšalti be rusiškų dujų!“, – teigė Rečepas Tajypas Erdoganas, Turkijos prezidentas. „Turkija negali nutraukti santykių su Rusija“, teigė jis. Taip pat jis sakė negalįs žmonių žiemą palikti šaltyje ir negalįs visiškai pertvarkyti ekonomikos. Turkija yra priklausoma nuo rusiškų dujų ir kitų energijos išteklių. Be to, dauguma kasmet į Turkiją atvykstančių turistų yra iš Rusijos, pranešė „ELTA“.

Kinija įvardino kaltininką

Pekinas teigia, kad JAV ir NATO būdingas „Šaltojo karo mentalitetas“ paskatino karą Ukrainoje. Konfliktui tęsiantis, kyla grėsmė, kad vis labiau įsitvirtins auganti ideologinė pasaulio galių konkurencija, rašo „Deutsche Welle“.

Kas dar palaiko Rusiją?

Kovo 2 d. JT Generalinė Asamblėja daugumos pritarimu priėmė rezoliuciją, kuria reikalaujama, kad Rusija tuojau pat trauktųsi iš Ukrainos. Tokios daugelio pasaulio šalių pozicijos pademonstravimas prilygsta griežtam Maskvos įvykdytos invazijos pasmerkimui.

Valstybės, kurios susilaikė rezoliucijos balsavime: Alžyras, Angola, Armėnija, Bangladešas, Bolivija, Burundis, Centrinės Afrikos Respublika, Kinija, Kongas, Kuba, Salvadoras, Pusiaujo Gvinėja, Indija, Iranas, Irakas, Kazachstanas, Kirgizija, Laosas, Malis, Mongolija, Mozambikas, Namibija, Nikaragva, Pakistanas, Senegalas, Pietų Afrika, Pietų Sudanas, Šri Lanka, Madagaskaras, Sudanas, Tadžikija, Tanzanija, Uganda, Vietnamas, Zimbabvė.

SN inf.