ES planuoja skirti 1000 eurų per mėnesį vienam ukrainiečiui, Italija prideda dar 900 eurų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-04-01 22:58:00, skaitė 477, komentavo 4

ES planuoja skirti 1000 eurų per mėnesį vienam ukrainiečiui, Italija prideda dar 900 eurų

Kai skaitote "ES", turėtumėte žinoti, kad kalbama apie jūsų pinigus, rašoma vokiečių portale Unser Mitteleuropa. ES renka pinigus iš valstybių narių ir juos naudoja. 10 proc. šių pinigų surenkama Italijoje, t. y. italų mokesčiais. 

Maždaug prieš savaitę Vokietijos ir Prancūzijos vidaus reikalų ministrai Nancy Faeser ir Mariuszas Kaminskis Europos Komisijai išsiųstame laiške rašė:

"Akivaizdu, kad mūsų išteklių ir priėmimo pajėgumų nepakaks didėjančiam žmonių srautui suvaldyti. Tai ypač aktualu ilguoju laikotarpiu. Tačiau dabartinė padėtis taip pat yra dramatiška ir rodo, kad reikia skubių sprendimų Europos lygmeniu."

Į Italiją atvežami ukrainiečiai - 1 000 eurų per mėnesį

ES nusprendė, kas bus daroma dabar: 1000 eurų už kiekvieną priimtą ukrainietį. Komisija tam skyrė 3,5 mlrd. eurų. Be to: nemokamas transportas išvykti iš "pirmosios atvykimo šalies" ir laimingai nuvykti iš Lenkijos į Italiją. Kiek atvejų iš tiesų kalbama apie ukrainiečius, kuriems reikia pagalbos, pastarosiomis savaitėmis buvo galima įspūdingai pamatyti Vokietijoje. Nuotraukoje "ukrainietis" iš Afrikos.

Norima, kad kiekvienam priimtam pabėgėliui kas šešis mėnesius būtų skiriama tūkstančio eurų vienkartinė išmoka.

Pabėgėlio statusas leidžia laisvai judėti bet kurioje šalyje, nėra "pirmojo atvykimo taisyklės", kuri buvo taikoma Italijai, Ispanijai ir Graikijai. "Perskirstymo" idėja teisiškai neįgyvendinama. Todėl Berlynas ir Varšuva reikalauja, kad būtų sukurta formulė, pagal kurią pabėgėliai būtų informuojami ("informuojami ir konsultuojami") apie galimybę išvykti į kitą šalį, ir, svarbiausia, kad šioms kelionėms būtų sukurta iš esmės nemokama transporto sistema.


Ukrainiečiai atvyko!

M. Dragis prideda dar 900 eurų: 1 900 (!) eurų per mėnesį Ukrainos pabėgėliams

Ne gana to, Italijos vyriausybė siekia dar vieno tikslo. Kiekvienam ukrainiečiui pabėgėliui iš Ukrainos bus skiriama papildomai (!) 900 eurų per mėnesį. Tuo tarpu italų šeimoms didmiesčiuose tenka laukti eilėse, kad gautų maisto produktų.

Numatyta, kad laikinoji apsauga prasidės 2022 m. kovo 4 d. ir truks vienerius metus. Paramos gavėjai yra asmenys, nuo 2022 m. vasario 24 d. perkeltieji iš Ukrainos. Šiai kategorijai priskiriami ne tik Ukrainos gyventojai, bet ir trečiųjų šalių piliečiai, kuriems suteikta tarptautinė apsauga, bei jų šeimos nariai. Leidimas gyventi šalyje galioja vienerius metus ir gali būti pratęstas šešiems mėnesiams plius šešiems mėnesiams, t. y. ne ilgiau kaip vieneriems metams. Ji suteikia galimybę gauti paramą iš nacionalinės sveikatos tarnybos, patekti į darbo rinką ir studijuoti. Laikinoji apsauga taip pat panaikinama prieš jai pasibaigiant, jei ES Taryba nusprendžia ją nutraukti. Policijos nuovada yra kompetentinga institucija, išduodanti laikiną apsaugos leidimą gyventi šalyje. Taip pat numatytos specialios socialinės priemonės ir leidžiama Italijoje gyvenantiems Ukrainos piliečiams susijungti su Ukrainoje tebegyvenančiais šeimos nariais.

https://unser-mitteleuropa.com/eu-plant-1-000-euro-monatlich-pro-umsiedelungswilligem-ukrainer-italien-legt-nochmals-900-euro-drauf/

Mane galima rasti VK https://vk.com/id460381786 ir Telegram  https://t.me/lebionka.